Raport: Briti seebikates on liiga palju valgest rassist inimesi

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske raporti järgi keskenduvad Briti seebiooperid liialt valgest rassist tegelaskujudele. Pildil sarja «EastEnders» osatäitjad Sid Owen ja Patsy Palmer
Värske raporti järgi keskenduvad Briti seebiooperid liialt valgest rassist tegelaskujudele. Pildil sarja «EastEnders» osatäitjad Sid Owen ja Patsy Palmer Foto: CARL DE SOUZA/AFP

Värske raporti põhjal on Suurbritannia seebiooperites liiga palju valge nahavärviga tegelasi ning rassilisi vähemusi kujutatakse stereotüüpsetes rollides.

Saareriigis populaarses seebisarjas «Naabrid» leiti olevat liiga palju valge nahavärviga tegelaskujusid, seriaalid «Coronation Street» ja «EastEnders» said aga noomida selle eest, et neis leidub Aasia päritolu poepidajate ja mustanahaliste üksikemade tegelaskujusid, vahendab Digitalspy.

Suurbritannia Võrdsuse ja Inimõiguste Komisjoni esimees Trevor Phillips ütles, et telesarjades kujutatakse vähemustesse kuuluvaid inimesi tegelikust elust erinevalt.

«Minu meelest ei ütle siin keegi, et Briti TV oleks rassistlik,» sõnas Phillips. «Televisioonis näidatakse ka vähemusi, aga kuna meie otsuselangetajate seas pole vähemustesse kuulujaid, ei saa me asjale pihta.»

«Valged inimesed, kes elavad Aasia päritolu naabrite kõrval, ütlevad etnilistesse vähemustesse kuuluvate inimeste kujutamist nähes, et mina nii ei arva, see ei sarnane nende inimestega, keda ma tunnen.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles