Disainvagiinad võivad seksinaudingust ilma jätta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Disain-vagiinad võivad tervist ohustada?
Disain-vagiinad võivad tervist ohustada? Foto: TopFoto/SCANPIX

Meditsiiniekspertide sõnul on naiste seas alakeha intiimpiirkonna ilulõikused üha populaarsemaks muutunud.

Asjatundjad lisasid, et need operatsioonid võivad tuua kaasa ettenägematuid tüsistusi ja seksinaudingust ilma jätta, kirjutab Times Online.

Niinimetatud disainvagiinasid lasid endale varem lõigata ainult pornostaarid või modellid, kuid nüüd on trend levinud massidesse.

Tavaliselt kosmeetilise iseloomuga lõikuste pikaajalist mõju ei ole põhjalikult uuritud ja on juhtumeid, kus intiimelus on tekkinud probleeme.

College London ülikooli uurijad kirjutasid väljaandes An International Journal of Obstetrics and Gynaecology, et kirurgiline sekkumine võib kahjustada suguelundite närvikude ning sellega tekitada seksiprobleeme. Naised võivad selle tagajärjel muutuda tundetuks ja frigiidseks.

Asjatundjate sõnul peaks selliste kirurgiliste operatsioonide mõjusid põhjalikult uurima.

«Klantsväljaannetes ilmuvad fotod ja  ühiskonna trendid on need, mis mõjutavad inimeste arusaamu normaalsusest. Inimesi tuleks rohkem informeerida, et naised ja nende organid on erinevad ja erineva suurusega. Maailmas ei ole niinimetatud standardset naist,» selgitas  professor Philip Steer.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles