Somaalias anti mälumängu võitjatele relvi ja laskemoona

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse mereväe poolt somaallastelt konfiskerritud relvad.
Prantsuse mereväe poolt somaallastelt konfiskerritud relvad. Foto: AFP / Scanpix

Somaalias organiseerisid islamistid viktoriini, mille võitjaid autasustati automaatrelvade, laskemoona ja lõhkekehadega.


Auhindade hulgas leidus AK-47 automaate koos laskemoonaga, käsigranaate ja isegi tankitõrjemiin, vahendab BBC.

Islamiusu püha kuu ramadaani ajal Kismayo sadamlinnas peetud viktoriini küsimused käisid koraani tundmise ja Somaalia geograafia kohta. Islamistliku al-Sabab relvastatud liikumise esindaja ütles, et mälumängu organiseeriti eesmärgiga noori mehi kasvatada. Noormehed peaksid lõpetama ajaraiskamise ja keskenduma oma maa kaitsmisele.

«Panime auhindadeks relvad, et julgustada noori mehi osalema käimasolevas pühas sõjas Allahi vaenlaste vastu Somaalias,» ütles šeik Abdullah Alhaq al-Shababist reedesel auhinnatseremoonial.

Esikohale tulnud meeskond võis koju viia karabiini, kaks granaati, maamiini ja 10 000 krooni väärtuses bürootarbeid. Teisele kohale tulnud võistkond sai AK-47 koos laskemoonaga.

Al-Shababi ja teisi mässulisi islamiliikumisi süüdistatakse tihedates sidemetes al-Qaedaga. Oma võimu all olevas Kesk- ja Lõuna-Somaalias on need liikumised kehtestanud karmid islamiseadused.

Somaalias tegutses reaalne keskvõim viimati 1991. aastal. Pealinnas Mogadishus baseeruv formaalne valitsus suudab ÜRO toel enda kontrolli alla hoida vaid mõningaid linnaosi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles