36-aastane kass pürgib rekorditeraamatusse

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass. Foto on illustratiivne.
Kass. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX
Inglismaal Burnelys elav mees väidab, et tema kass on vähemalt 36-aastane ning usub, et tegu võib olla maailma vanima hiirekuningaga.

Jim Cowelli nimeline mees rääkis, et tema kass Tizzie leiti hüljatuna 1973. aastal, vahendab Digitalspy.

Loom oli kotti suletud ning raudteerööbastele jäetud. Sealt leidsid ta kaks tüdrukut, kes kassi Jimi ema Winifredi hoole alla andsid. Nüüd, mil naine enam looma eest hoolitseda ei suuda, elab kass Jimi juures.

«Ta on fantastiline,» kiitis mees kassi. «Kaks tüdrukut leidsid ta 1973. aastal kotti panduna raudteelt ja andsid ta mu emale. Teda hüüti Raudteekassiks.»

«Ta näeb siiani kassipoja moodi välja ja liigub täiesti vabalt ringi. Loomaarsti sõnul on ta elundid sama heas seisus kui noorel kassil,» lisas Cowell.

Praegu kuulub maailma vanima kassi rekord Creame Puffi nime kandnud kiisule, kes suri 2005. aastal 38-aastasena.

«Meile meeldiks, kui need kaks tüdrukut, kes ta leidsid, ühendust võtaksid, et tema vanust määratleda,» ütles Cowell.

«Me usume, et üks siinsamas lähedal elanud kass, kes hiljuti suri, elas samuti 36-aastaseks. Siinses vees peab midagi sisalduma, kuna kõik kassid, kes meil olnud on, on kahekümnendatesse eluaastatesse jõudnud,» lõpetas mees.

Maailma vanima kassi tiitlile pretendeeriva Tizzie pilti saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles