Kerli Kivilaan naudib kiiret elutempot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli Kivilaan
Kerli Kivilaan Foto: Jelena Rudi

Tänases Ilu-lounge’is osales Põhja-Tallinna lauljatar Kerli Kivilaan, kellel leidus vaba hetk ka Elu24’ga moe- ja iluteemadel vestelda.

Kerli, kas sa valid enda lavakostüümid ise või aitab sind nõu ja jõuga stilist?
Üldjuhul valin ise, kuid näiteks loo «Kuula mind ära» video tegemise juures aitas mind stilist Maarja Siim, kes on Põhja-Tallinnaga ennegi koostööd teinud.

Mille järgi valid endale esinemisriided?
Valitavad riided peavad kuidagi silma paistma, teistsugused olema. Hetkel ongi kujunenud selline olukord, et näiteks argipäevaks vajaminevaid riideid pole ma üldse jõudnud osta, garderoob koosneb peamiselt vaid esinemisriietest.

Lavale valin need rõivad, mis teistest erinevad. Olen avastanud enda jaoks  Montoni moebrändi - sealt olen leidnud päris mitu julge värvikombinatsiooni, aga samas maitseka teostusega rõivaid.

Kas sul peab iga esinemise tarbeks erinev riietus olema?
Tegelikult mitte, kuid on hea, kui on, mille vahel valida.

Kas lavasoengu ja –meigi teed samuti ise?
Jaa, ikka. Üht olen õppinud - lavameik peab olema kindlasti tugevam kui argipäeva oma. Sellega oli alguses pisut raske harjuda, kuna ma üldiselt igapäevaelus väga tugevat meiki ei kasuta.

Kas stilisti või meikareid-juuksureid abiväena pole mõelnud palgata?
Ma arvan, et sel poleks väga mõtet. Kindlasti on maailmamastaabi staaridel omad stilistid, meikarid ja juuksurid, aga väikses Eestis on esialgu lihtsam kõik ise ära teha. Loomulikult läheb abikäsi vaja siis, kui on mõni eriti oluline üritus tulemas ning omaenda oskustest ja stiiliteadmistest jääb väheks.

Suvi on sulle kui artistile vist pingeline aeg?
Absoluutselt mitte – pigem on väga põnev ja lõbus aeg. Just praegu on õige aeg tuuritada ja sellist elu elada.

Kuidas sul kooliga lood on?
Väga kenasti, lõpetasin just Tartu Ülikoolis riigiteaduse esimese kursuse. Olen oma asjadega kenasti siiani hakkama saanud ja tahan seda ka edaspidi teha, pean haridust siiski väga oluliseks.

Kool ja esinemised sind ei väsita?
Mittemillegitegemine väsitab kindlasti rohkem. Kiire tempo on eelduseks, et jääb vähem aega igapäevamuredele mõtlemiseks. Kuna suvel kooli pole, siis on puhkuseks aega pisut rohkem. Sügisel läheb kõik sama hooga edasi, aga kui hoog on hea, siis laabuvad asjad kenasti.

Praegu sõidad kolme linna – Viljandi, Tartu ja Tallinna – vahet? Kus on kõige mõnusam olla?
Kindlasti Viljandi kodus. Oma voodi, tekk ja padi on ikka üle kõige - seda tunnevad vast kõik, kes vähegi aeg-ajalt kodust eemal viibima peavad.

Millised on su suveplaanid?
Kavatsen vabal hetkel kodus Viljandis ilusatest ilmadest viimast võtta. Tahaksin kindlasti minna metsa, korjata seeni ja murakaid, aga ka lihtsalt võtta aeg maha ja minna sõpradega matkale. Samuti püüan vabadel päevadel osa võtta mõnest kultuurisündmusest ja festivalist. Kindlasti olen kohal ka Viljandi folgil, püüan sellest ikka igal aastal osa saada -  see on niivõrd tore üritus. 

Kas sul on muusikamaastikul ka suuri lemmikuid, kelle tegemistel silma peal hoiad?
Eks mõni lemmik on ikka. Olen ka varasemalt maininud, et kuulan muusikat seinast seina ning üritan hoida silmad-kõrvad lahti uue ja huvitava osas. Kindlasti on mingid artistid ja bändid, keda kuuldes läheb lugu mitmeid kordi repeat’i peale. Ja ikkagi Eestis tehakse väga head muusikat, näiteks Vaiko Eplik & Eliit ja Lenna kuuluvad minu lemmikute hulka.

Kuidas sa end moega kursis hoiad? Kas sul leidub Eestis mõni kuulsus, kelle stiil sulle eriliselt meeldib?
Mingeid konkreetseid ajakirju ma otseselt ei jälgi, kui midagi huvitavat näppu satub, siis loen ikka läbi. Pigem lähen poodi ja vaatan pilguga, mis seljas hea välja näha võiks. Tõsi, teinekord see, mis poes peeglist vaadates kaunis tundub, pärast laval sama efekti ei loo. Eks ma ikka jälgi natuke ka, mis teistel artistidel seljas ilus tundub ja võtan sealt veidi šnitti, aga lõppkokkuvõttes jään ikka endaks. .

Sul on kindlasti väga palju fänne. Kas saad tänaval rahulikult kõndida?
Ma siiski veel nii tuntud ei ole, seega hetkel saan väga rahulikult oma asju ajada – äratundmist ülemäära palju ei esine. Eestlane on loomult tagasihoidlik ka, ei tule päris näpuga näitama ega tänaval juttu ajama.

Kas suhtlusvõrgustikes võetakse sinuga tihti ühendust?
Jaa, ikka. Ma ei jõua muidugi kõigile kirjadele ja sõbrakutsetele vastata. Aga see on iseenesest muidugi väga tore, et fännid endast märku annavad.

Kas kuulsusega on kaasnenud ka midagi negatiivset?
Eks ikka. Inimesed on väga kriitilised ja iga pisiasi võib neile pinnuks silmas olla. Kuid üldiselt ma kommentaare ei loe – mõistan, et inimestel läheb aega uue asjaga harjumiseks. Tuleb mõista, et ka maitsed on erinevad - mis ühele meeldib, võib teisele täiesti vastukarva olla.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles