Uue nädala ilm naerab ja nutab vaheldumisi

, Ilmavaatleja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus nädal algab vihmase ilmaga.
Uus nädal algab vihmase ilmaga. Foto: Eeva Kaun

Looduse tempudel pole piire. Pööripäevaeelsete väga äkiliste muutuste järgi püsivat ilmaseisu loota ei ole, ilmastik on ebastabiilne, madalrõhkkondade mõju näib tugevnevat.

Esimesed märgid meie kohal rahutuks muutuvast õhumerest tulid juba mai lõpunädalatel: sageli taevale tekkivad kõrged segipaisatud pilvekiud, tormijutid ja tuulepesad, säbrulised lambavillalaigud ja lõpuks läänest itta suundunud Noa laev, mille parras lõunaservas lainetesse vajus, hoiatasid saabuvast ilmamuutusest mitmeid päevi ette.

Sellega kaasnenud tormi jõudu sai mõneski Lõuna-Eesti paigas tunda: nii marulist äikest, mis 2. juunil käis üle Mõisaküla, oli kõrvaltki kole vaadata.

Nädalavahetusel tuleb tuult ja vihma vähem, sisemaal võib selgetel öödel veel maapinnal külma teha. Päevad lähevad edaspidi soojemaks, päikest saab rohkem näha. Nädala teises pooles võib ilm jälle üllatada, kuid öökülma ohtu ei näita ükski ilmamärk.

Suurte sadude tõttu võib kohati tekkida üleujutusi, kuid pole halba heata: tuleohtu jaanipäeva ajal Eestis kartma ei pea, ka said aiad, põllud, karjamaad tublisti kastetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles