Sotsiaalmeedias levib teooria, et Bostonis kasutati kriisinäitlejaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalmeedias levib teooria, et Bostonis kasutati kriisinäitlejaid
Sotsiaalmeedias levib teooria, et Bostonis kasutati kriisinäitlejaid Foto: SCANPIX

Sotsiaalmeedia lehekülgedel on hakanud levima mitmed vandenõuteooriad Bostoni pommiplahvatuste kohta.

Kõige värskemaks on ühe end meditsiini asjatundjaks nimetava ameeriklase oma, kes analüüsis Bostoni pommirünnakute järel tehtud fotosid.

Tema sõnul viitab mitu nüanssi, et plahvatustes kasutati kriisinäitlejaid.

Ameeriklase kinnitusel on ta kiirabiarstina tegelenud mitmete väga raskete vigastustega, kaasa arvatud sisemised verejooksud ja rasked jäsemevigastused.

Ta tõi näite mehe kohta, kes plahvatustes kaotas mõlemad oma jalad. Ametlikul pressifotol on seda meest, kes on tituleeritud Jeff Baumaniks, näha ratastoolis ning jalalabade asemel on köndid.

Asjatundja sõnul ei ole fotol oleva mehe vigastuse juures näha verejooksu, samuti ei ole see isik minestanud, nagu sellistel puhkudel juhtub. Ta lisas, et nii raske vigastuse puhul võib verest tühjaks joosta.

Pildil olev žgutt ei olevat õigesti peale pandud, vaid on niisama lõdvalt. Fotol oleval mehe kätel ei ole verd ning ka veresooni pole näha.

End kiirabiarstiks nimetava isiku arvates on ratastoolis näitleja ning kogu plahvatusjärgne hullus lavastatud.

Ameeriklase sõnul oli Bostonis kriisinäitlejaid üsna palju ning kõik oli varem korralikult läbi mängitud, et tõetruu pilt jääks.

 On avaldatud arvamust, et USA valitsus otsis vaid patuoinaid ning vigastada saanuid ei olnudki.

Bostoni maratonil plahvatanud pommide tõttu hukkus ametlikel andmetel kolm inimest ja üle 200 sai kannatada. Pommiplahvatustes kahtlustatakse kahte tšetšeenist venda, Džohhar ja Tamerlan Tsarnajevit, kes olid USAs legaalselt elanud mitu aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles