Klassikatähed osalevad kolmandas saates koos tuntud muusikutega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Klassikatähed 2013 osalejad
Klassikatähed 2013 osalejad Foto: Ülo Josing / ERR

Sellel pühapäeval, 31. märtsil kell 18.40 astuvad ETV saates «Klassikatähed 2013» kuus noort interpreeti vaatajate ette koos tuntud muusikutega, kes selguvad alles otse-eetris.

Kolmandas televoorus peavad osalejad tõestama, et nad ei ole ainult isekad solistid. Ansamblis mängimise võti on kuulamisoskus. Eriliseks teeb ansamblid see, et nad kohtuvad esimest korda eetris.  Konkursant on ära õppinud oma partii, aga ta ei tea, kes talle muusikalist dialoogi pakub ja mis pillil.

Võistlema asuvad Ksenia Kuchukova (laul), Heigo Rosin (löökpillid), Marcel Johannes Kits (tšello), Auli Lonks (klaver), Mihkel Kallip (trompet) ja Marten Altrov (klarnet).

«Järgmisel korral kohtume taas uue tahuga klassikalisest muusikast. Saate formaat hakkab tööle siis, kui kõik saated on nähtud. Ja eks selle päris kohtumise saab inimene ikka kontserdisaalis. See kõik siin on pigem isuäratamine,» ütles üks saate formaadi autoreid Timo Steiner.

«Klassikatähed 2013» on ETV eetris pühapäeviti kell 18.40. Võitja selgub žürii ja vaatajate hääletuse tulemusel viimases saates, 14. aprillil. Konkursile paneb punkti  finalistide gala-kontsert Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga Estonia kontserdisaalis 17.aprillil.



 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles