«Õhtusöök viiele» retseptid: Vahuri magustoit ei jätnud kedagi ükskõikseks

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Afanasjev
Vahur Afanasjev Foto: Christo Neemre

Neljapäeval võõrustas saates «Õhtusöök viiele» külalisi reisikirjanik Vahur Afanasjev.

Vahur Afanasjev on mitmekülgne mees, kes kirjutab romaane, luuletusi, reisiraamatuid ja laulusõnu, teeb filme ja muusikat. Tema sulest on näiteks ilmunud jutukogu «Kanepi kirik», luulekogu «Katedraal Emajões, romaan «Kosmos» ja reisiraamat «Minu Brüssel». Kirjandusega on seotud ka Vahuri pere, tema elukaaslane Mare Sabolotny on samuti romaanikirjanik. Vahur armastab süüa teha ja eriliselt meeldivad talle erinevad mereannid ja kala.

Esimene eelroog: lihtne tomatisupp

Vaja läheb:

ingver

sibul

küüslauk

tšilli

tomatimahl

Soovi korral:

nuudlid

mereannid

lihalõigud

Valmistamine:

tšilli hakkida ja praadida, lisada ka ingver, sibul, küüslauk. Tomatimahla kuumuta keemiseni ja lisa praetud asjad. Suurema nälja korral lisada meelepäraseid nuudleid, lihalõike või mereande

Teine eelroog: Kiirmarineeritud kala (Peruu ceviche)

Vaja läheb:

sibul

tšilli

kalafilee

suhkur

sool

laimimahl

Valmistamine:

Haki tšilli ja sibul. Lõigu kalafilee kuubikuteks. Lisa suhkur ja sool. Peale pigistada laimimahl. Oota kümmekond minutit ja vajadusel sega. Serveerida kartulite, riisi või leivaga

Pearoog: Pardifilee ja risotto

Risotto seentega

Vaja läheb:

puljong

kuivatatud seened

või

sibul

küüslauk

vein

maitseroheline

Valmistamine:

Keeda puljong. Pane kuivatatud seened tassi sisse likku. Pane käntsakas võid pannile. Lisa küüslauk ja sibul. Küpseta risotto riisi kuni muutub valgeks, mitte pruunistada. Vala juurde tubli soru veini, keera tuli madalamaks. Sega puljong sortsukaupa juurde kuni on kreemjas. Lõpupoole lisa seened ja maitseroheline

Part

Vaja läheb:

pardiliha

vein

ürdid

suhkur

mesi

sibul

küüslauk

tšilli

pits kanget napsi

Valmistamine:

Liha võib marineerida veini, ürtide, suhkru ja meega. Filee panna pannile pruunistuma. Lisa sibulat, küüslauku, tšillit ja pits kanget napsi. Jätta veriseks ja süüa kohe või panna hauduma tüümiani ja maitserohelisega.

Magustoit: Küpsisetort

Vaja läheb:

küpsised

hapukoor

suhkur

kaneel

mustsõstra- või muu moos

kohvi

füüsalid

tšilli

Valmistamine:

Pane küpsised plaadile. Kihtide kaupa lao ohtralt hapukoort suhkru ja kaneeliga. Soovi korral lisada mustsõstra või muu moos. Ladudes võid kasta küpsised kohvi sisse. Serveerida füüsalite või tšilliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles