Yeah Yeah Yeahs "It’s Blitz"

Valner Valme
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yeah Yeah Yeahs "It’s Blitz".
Yeah Yeah Yeahs "It’s Blitz". Foto: Plaadi esikaas

Üks USA 21. sajandi olulisemaid rokibände Yeah Yeah Yeahs on appi võtnud sädemega diskobiidid ja jämedad, mahlased sündisaundid, helipilt pakatab energiast ja positiivsusest.

Elurõõmust, hullusest. Bändist õhkub sellist enesekindlust, et ei jää kahtlust: nad teavad, mida tahavad. Muusika algab suhtumisest, rokenrolli ei saa teha õige atitüüdita.

Garaažirokist glämmpungielementidega, millel artrock maitseaineks, on järel vaid juured, ülejäänu on areng, on disko, on süntidega suurejooneline popp (ei ole sündipopp), on rokk, on uus Siouxsie And The Banshees.

Karen O imagoloogiline, vokaalne, olemuslik sarnasus Siouxsie Sioux'ga on nii suur, et teda võiks pidada Siouxsie tütreks või vaimseks tütreks või 20 aastat hiljem sündinud uueks Siouxsieks - see ei tähenda, et Karen O poleks unikaalne, muidugi on. "It's Blitz'i" retsept on selge: leida uus kõla, jäädes endaks. Lihtne valem, keeruline saavutada, hea kuulata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles