Ülestõusmispühal linastub Kihnu pulmafilm

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mark Soosaar

Pühapäeval kell 16 linastub Pärnu uue kunsti muuseumis noore filmimehe Meelis Muhu kaheosaline dokumentaalfilm “Kihnu kosjad” ja “Kihnu pulm”.


Kihnu kombestikust kõnelevat linateost saab vaadata näitusepiletiga ning ühtlasi kohtuda filmi reþissööri Meelis Muhuga. Pulmafilm linastub samal päeval kell 12 Manija saare keskuseski.



Kihnu-teemaliste filmide esilinastus Kihnu rahvamajas toimus 21. märtsil, kus mõni episood tõi rahvale koguni pisara silma. Kogukond jäi linateosega rahule.



Kahe ja poole tunnise filmi peategelased on Raili ja Meelis Leas (pildil), kes lubasid oma kosje 2006. aastal ja pulmi 2007. aastal filmida. Kosjafilm on ülevaade kihnlase aastast, mis järgneb sügisesele kosjapeole. Aasta täidavad suur käsitöötegemine ja pulmaettevalmistused. Pulmafilmis on kogu kolme ööpäeva pikkune möll surutud poolteise tunni sisse ning väga hästi tuleb esile kolmel päeval valitsenud emotsioon ja Kihnu rahvarõiva ilu. Üks filmi tegemise eesmärke oli tekitada noortes soov elus hoida Kihnu pulmatraditsiooni.



“Tegemist on esimese täismahulise Eesti dokfilmiga, mis komponeeritud dokumentaaldraama põhimõttel. Tegevus ise juhib filmi ning autoritel pole vaja kasutada kaadritagust kommentaatorit. Tugevasti aitab tegevusliinide selgusele kaasa täpne kaameratöö,” iseloomustas linateoseid filmimees Mark Soosaar.



Film valmis SA Kihnu Kultuuriruumil koostöös filmitegijatega firmast Rühm Pluss Null.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles