Fotonäitus näitab kultuuride olemust

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Kultuurid minu tänaval” konkursi publiku lemmikuks valisid inimesed üle Euroopa avalikus online-hääletuses belglase Simon Vansteenwinckel’i töö “Fairy Tales 1” (“Muinasjutud 1”).
“Kultuurid minu tänaval” konkursi publiku lemmikuks valisid inimesed üle Euroopa avalikus online-hääletuses belglase Simon Vansteenwinckel’i töö “Fairy Tales 1” (“Muinasjutud 1”). Foto: Simon Vansteenwinckel

Tallinnas Euroopa Liidu infokeskuses avati näitus rahvusvahelise fotokonkursi "Kultuurid minu tänaval" parimatest töödest, võistluse korraldas Euroopa Komisjon mulluse Euroopa kultuuridevahelise dialoogi aasta raames.

Kultuuridevahelise dialoogi aasta eesmärk oli avastada ja tõsta esile mitmekesisust ning ühiseid väärtusi Euroopa Liidu üha laienevas ja keerulisemaks muutuvas kultuurilises keskkonnas.

Fotokonkursil võisid piltide kaudu esitada oma visiooni kultuuridevahelisest dialoogist Euroopa Liidu kõigi 27 liikmesriigi elanikud, nii noored kui vanad, amatöörfotograafid kui professionaalid.

"Konkursitööd demonstreerivad piltlikult ja sõnasõnaliselt seda kultuuriliselt tihedat keskkonda, milles olemisest ning millest mõjutatud saamisest ei pääse ükski Euroopa elanik," kommenteeris näituse kuraator Urmas Oja. "Elvised ja Jeesused elavad sõbralikult koos, teenides juba täiesti ühiseid eesmärke, nagu on poeetiliselt näha võidutöös kujutatud kingsepa argipäevastseenis."

Oja teatel on publiku lemmikuks osutunud fotol näha, kuidas eri kultuuritaustaga lapsed mängivad koos hoopis kolmandas süsteemis arenenud linnakeskkonnas, joonistades sellesse lapselikult naiivse loomulikkusega oma ideaalmaailma piirjooned - inglite keksukasti.

"Euroopa koosneb juba ise väga paljudest riikidest ja kultuuridest, ent on muutunud sulatusahjuks ohtra sisserände tõttu," lisas kuraator.
"Neil piltidel on jäädvustatud eelkõige sõbralikult avasüli uusi kihistusi vastu võttev maailm."

"Kultuurid minu tänaval" konkursi esimese koha pälvis maltalase Joseph Smithi töö "Village cobbler" ("Külakingsepp").

Teise koha võitis taanlane Nikolaj Lund tööga "Open minds" ("Avatud meeled"). Kolmandaks tuli Jérôme Clair Prantsusmaalt fotoga "Isolé du jeu" ("Mängust väljas").

Publiku lemmikuks valisid inimesed üle Euroopa avalikus on-line-hääletuses belglase Simon Vansteenwinckeli töö "Fairy Tales 1" ("Muinasjutud 1").

Kõik auhinnatud on üleval Tallinna näituse raames. Näitus jääb avatuks 28. aprillini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles