Yoko Ono nurjas Lennonist tehtava filmi plaanid

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Lennon ja Yoko Ono aastal 1973
John Lennon ja Yoko Ono aastal 1973 Foto: SCANPIX

Yoko Ono ei andnud filmitegijatele oma surnud abikaasa John Lennoni lugude kasutamise õigust uues filmis, mis räägib paari reisist Šotimaale 1969. aastal, kuna see äratab naises vaid halbu mälestusi.

Filmi stsenarist Derek Yeaman palus filmi «Mhari And The Lennons» tarbeks biitlite muusika kasutamise õigust, vahendab Wenn.

Film räägib väljamõeldud loo kuulsa muusiku mõjust kohalikule kogukonnale. Ono, kellele kuuluvad kõikide Lennoni lugude õigused, lükkas mehe palve tagasi, kuna paari toonane reis lõppes haiglas pärast avariid ühes väikeses külas. John Lennonil oli nägu katki ning talle tehti 17 õmblust ning Onole tehti otsaette 14 õmblust.

«Talle tundus, et see lugu ei mõjuks mitte kellelegi hästi ja ta lihtsalt ei olnud selle üle kuigi rõõmus. Me ei anna Johni muusika kasutamise õigust. Ja ma ei usu, et Sony/ATV lubaks The Beatles’i muusikat ilma Ono nõusolekuta kasutada,» seletas Ono advokaat Peter Shukat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles