Maili Nõmme õde: lesbina Eestis kasvada oli rõhuv

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reily Perez-Nõmm
Reily Perez-Nõmm Foto: kaader Reporter.ee videost

«Ma ei saaks Eestis elada avalikult lesbina samasugust täisväärtuslikku elu, nagu ma Miamis naudin,» ütleb endise Miss Estonia õde Reily Perez-Nõmm, kes USAs naisega abiellus.

«Sa pead tegema otsuse, kas elada salaja kapis või oled avalikult gei ja pideva negatiivse tähelepanu all,» räägib Reily Kroonikale elust Eestis, põhjustest, miks ta lahkus. «Paremal juhul pääsed näpunäitamise, mõnitamise ja solvangutega.»

«Eesti on väidetavalt tolerantne riik, kuid elades ja üles kasvades lesbina, võin omast käest öelda, et veel väga pikk maa on minna, enne kui saame rääkida võrdõiguslikkusest. Olen tihti kuulnud lauset: «Seni, kuni nad minu kallale ei kipu, ei ole mul nende vastu midagi!» Sellist ühiskonda ei saa nimetada tolerantseks,» räägib Reily.

Naine räägib, et lähiaastatel kavatseb ta nautida värsket abielu ning reisida. Paari aasta pärast aga mõtleks juba pisiperele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles