Pühajärve kalapeole lisandub grillivõistlus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk.

Kalapeo õhtujuhi Vladislav Koržetsi sõnul saavad kõik külalised kala süüa nii palju, kui jaksavad, sest Pühajärve kalapeol korraldatakse tänavu ka kalagrillimise meistrivõistlused.


 Juba 11. aastat järjest aset leidva peo põhiüritus on aga siiski võistlus «Kuldkala», kus kätte tuleb saada märgistatud ahven.



Enne võistluspäeva püütakse 21. veebruaril Valgamaalt Pühajärvest 130 ahvenat, märgistatakse väikese plastmärgiga ning viis päeva enne võistlust lastakse tagasi järve.



Igale märgisele on trükitud number, millele vastab kindel auhind. Võistluse peaauhindadeks on üks kilogramm kulda ja 100 000 krooni.



Kuld või raha


Kui ükskõik kummale peaauhinnale vastava märgisega kala kolmetunnise püügiaja vältel tabatakse, on vastavalt kas kilo kulda või 100 000 krooni ka püüdja oma. Kui ei tabata aga kumbagi, võidab 100 000 krooni see kalamees, kes on tabanud võistlusel teisi märgistega kalu.



Koržetsi sõnul on võistlus aga rohkem meelelahutus kui rahajaht. «Seal on lihtsalt väga lõbus, sest valitseb sõnulseletamatult hubane ja südamlik õhkkond,» rõõmustas ta.



Lisaks individuaalsele võistlusele toimub Pühajärvel ka meeskondlik võistlus. Eelnevalt registreeritud neljaliikmelised meeskonnad võistlevad kas kiiskade, särgede või teiste kalade püüdmises, kuid milles just, tehakse teatavaks alles võistluspäeval.



Seejuures võtavad kõik võistkondade liikmed osa ka individuaalvõistlusest ehk märgistega ahvenate püüdmisest.



Oodid kaladele


Eelkirjeldatud võistlused on tasulised. Kuni 16. veebruarini on individuaalvõistleja osalustasu 300 krooni ja neljaliikmelise võistkonna osalustasu 1200 krooni.



Alates 17. veebruarist ning ka võistluspäeval kohapeal on tasud vastavalt 360 ja 1400 krooni. Eelregistreerumiseks ja osalustalu maksmiseks vajalikud andmed on aadressil kuldkala.ee.



Veel ootavad ürituse korraldajad aadressil ood@kalale.ee luuletusi loodusest, kaladest, kalameestest jne. Need tuleb saata hiljemalt 20. veebruariks. Parimad luuletused loetakse kalapeo publiku ees avalikult ette ning pärjatakse mitmesuguste auhindadega.



Katsutakse jõudu ka augupuurimises ning kuni 12-aastased lapsed saavad end proovile panna viktoriinis ja kalapüügis. Need võistlused on tasuta ja veel enamgi – õnged jäävad lastele kingituseks.



Lisaks Koržetsile juhib 21. veebruaril toimuvat kalapidu ka luuletaja Contra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles