17-aastane inglanna on 15 aastat söönud vaid kananagitsaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17-aastane inglanna on 15 aastat söönud vaid kananagitsaid
17-aastane inglanna on 15 aastat söönud vaid kananagitsaid Foto: SCANPIX

Suurbritannias Birminghamis elava 17-aastase neiu menüüs on 15 aastat olnud enamjoalt vaid kananagitsad.

Stacey Irvine sattus nüüd oma ühekülgse toitumise tõttu haiglasse ning arstid püüavad ta elu päästa, edastab Daily Mail.

Irvingile hakkasid McDonald´si kananagitsad maitsema kaheaastasena. Teine toiduliik, mida ta on nõus sööma, on friikartulid, kuid ikka koos kananagitsatega.

Väga harva satuvad ta menüüsse ka röstsaiaviil või kartulikrõpsud.

Äärmiselt ühekülgne toitumine on inglannale tekitanud tõsiseid terviseprobleeme. Nüüd viidi ta haiglasse aneemia ja hingamisprobleemide tõttu.

Arstide sõnul ei saa naise organism üldse vitamiine, kuna ta ei söö puu- ega juurvilju.
See põhjustas veresoonkonna probleeme. Hingamist takistas keel, milles olevad veresooned olid tursunud.

Esmaabina süstiti talle vitamiine.

Arstid olid juba varem Stacey Irvinit hoiatanud kananagitsate söömise eest, kuid ta ei suuda sellest toidust loobuda.

Samas on Irvine normaalkaalus, arvatakse et selle tagab talle kiire ainevahetus ning spordiharrastus.

Sellest hoolimata võivad kananagitsad noorele naisele saatuslikuks saada. Sellisest menüüst saab ta päevas tervisele vajalikust kogusest märgatavalt rohkem rasva ja soola. Selline toitumine tõstab vererõhku ning nõrgendab immuunsüsteemi. Kaasneb ka südame- ja veresoonkonna haiguse risk.

Stacey Irvine ema Evonne Irvine sõnul on ta oma tütart püüdnud haigusliku toitumise tõttu toitumisspetsialistide ja arstide juurde suunata.

«Mu süda valutab iga kord, kui näen teda kananagitsaid söömas. Arstid on Staceyle öelnud, et kui ta jätkab sama menüüga, võib teda juba üsna pea surm oodata. Kuid ta on kananagitsatest sõltuvuses ning ei suuda neist loobuda,» lausus ema.

Pere kaks ülejäänud last, viiene Leo ja kolmene Ava söövad tervislikult ning on vanemale õele öelnud, et ka tema peale nagitsate teisi toite sööks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles