Nõia-Ints tegi Soomes joobes peaga raske avarii

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joobes autot juhtinud Indrek Leibur aka Nõia-Ints põrutas Soomes vastu kaljut. Mehel mõõdeti 1,90 promilline alkoholijoove.
Joobes autot juhtinud Indrek Leibur aka Nõia-Ints põrutas Soomes vastu kaljut. Mehel mõõdeti 1,90 promilline alkoholijoove. Foto: elu24.ee

Reede öösel vastu laupäeva sõitis autot joobes olekus juhtinud Indrek Leibur aka Nõia-Ints Soomes autoga vastu kaljut. Mehel mõõdeti 1,90 promilline alkoholijoove.

Purupurjus Nõia-Ints oli 7. jaanuari varastel hommikutundidel koos sõbraga teel külla Helsingi lähedal, Kehä III tee vahetus läheduses elavatele sõpradele.

Sõit jäi lühikeseks, sest mehed põrutasid 120ga vastu teeäärset kaljut. Auto esiots oli sodi, mehed pääsesid õnneks kerge šoki-ja lühiajalise vangistusega Tikkurila politseijaoskonnas.

Mis juhtus Ints? Miks ronisid purjus peaga autorooli?

Tegin Markko Märtinit. Purjus inimesele on meri põlvini. Hindasin oma võimeid seekord üle. Olen varemgi pisut napsisena sõitnud, aga kõik on alati kontrolli all olnud. Ma ei saagi aru, mis seekord valesti oli...

Väljas oli sel ööl muidugi ka suur torm ja tuisk. Ilm oli jõhker. Vaevalt nägin meetri jagu teed. Aga maantee oli sirge ja ma ei mõista, miks auto meid teelt välja viskas. Vedas auto perse järsku lihtsalt ette... Kummid olid libedad...

Suur sõidukiirus oli?

120-140 km/h

Ja lubatud kiirus antud teel?

90 vist...

Auto esiots paistab päris sodi olevat. Millised olid sinu ja kaassõitja vigastused?

Meie saime kergelt põrutada. Meie taga sõitis sommide auto, mis kohe pidurdas ja inimesed tõttasid meile appi. Keegi helistas ilmselt kohe ka hädaabisse, sest paari minutiga olid kohal kaks kiirabiautot, päästemeeskond, puksiir ja politsei.

Meid vaadati üle, võeti mingid analüüsid ja politsei transportis meid jaoskonda. Selgus, et mul oli veres 1,90 promilli. Soomes on vist isegi 0,5 lubatud...

Mis edasi sai?

Seejärel visati meid kongi, kus olime poolteist päeva. Räpane koht see Tikkurila vangimaja. Aga süüa anti hästi. Kolm korda päevas.

Mis edasi saab?

Kohus tuleb, sest mina ennast süüdi ei tunnistanud.

Mida sa ei tunnistanud? Seda et purjus olid?

Ma ei tunnistanud üles, et roolis olin.

Kelle auto see oli?

Sõbra BMW, kes ka autos oli.

Samuti purjus?

Jah.

Kas sõbra autost saab veel asja?

Auto oli Eestist liisingus. Kaskokindlustus peal ja muu kindlustus ka korras. Aga ma ei tea, kas joodikute sodiks sõidetud autole kasko ikka kehtib...

Oli see sul esimene kord Soome vanglas?

Jah.

Millised järeldused sa juhtunust teed?

See oli mulle paras õppetund! Oleksime võinud sõbraga mõlemad vastu kaljut sodid olla. Jääb eluks ajaks meelde, et joomase peaga enam rooli ei roni. Olgu see ka teistele õpetuseks!

Ütlesid, et oled seda varemgi teinud?

Tegelikult mitte eriti. Korra olin kaks liitrit viina ära joonud ja... Pigem olen ikka keelitanud isegi sõpru, kes on tahtnud peomeeleolus rooli istuda.

Nüüd luban KINDLALT, et enam kunagi rooli purjus peaga ei istu!

Vaata pilte sodiks sõidetud autost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles