Jüripäeval võisteldakse Maie Orava tantsudes

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maie Orav (vasakul) laulupeo tule teelesaatmisel.
Maie Orav (vasakul) laulupeo tule teelesaatmisel. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäevasel jüripäeval kell 13 võetakse Kose gümnaasiumis mõõtu Maie Orava tantsude tantsimises, kui kohale tuleb pea 300 rahvatantsijat üle Eestimaa.

Kose noorterühma juhendaja Kadri Tiisi teatel võisteldakse neljas kategoorias: vanemad segarühmad, naisrühmad, nooremad segarühmad ja esindusrühmad. Tantse hindab žürii, kuhu kuuluvad Igor Tõnurist, Kalev Järvela, Vaike Rajaste, Leida Tiis ja Karin Soosalu. Oma lemmiku valivad nii tantsude autor Maie Orav kui publik.

Virumaa tantsuõpetaja, meestetantsupidude idee algataja ja elluviija ning Eesti üks loomingulisemaid tantsuautoreid Maie Orav tähistab tänavu 28. mail oma 70. sünnipäeva. Juubelihõngulise võistutantsimise auks tuleb tantsuansambli Tarvanpää esituses ettekandmisele ka Maie Orava uusim tants “Orava sabatants”.

Sündmuse käimapaneku ja hea sujumise eest seisab viimatise võistutantsimise võitja Kose noorterühm. Päeva hoiab ohjes Kose noorterühma vilistlane Meelis Kompus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles