President Ilves annab välja kogumikplaadi enda nooruspõlve lemmiklugudest

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Hendrik Ilves
Toomas Hendrik Ilves Foto: Albert Truuväärt

4. detsembril ilmub president Toomas Hendrik Ilvese kogumikplaat «Teenage Wasteland - 16 Early Fave Raves Of The President / Teismelise Ahermaa - Presidendi Kuusteist Nooruspõlve Lemmiklugu». Iga ostetud plaadi pealt läheb annetus heategevusprojektile minu unistuste päev, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi.

President Ilvese sõnul on kogumikplaadil avaldatud lood kujundanud tema hilisemat muusikamaitset, new wave'ist punk'ini, grunge'ist kuni tänaste Wolf Alice'ite või Palma Violets'ini ja Vaiko Eplikeni. «See on muusika, mida kuulasin oma lapsepõlve transistorraadioga ja mis andis mulle hilisemaks eluks palju vajalikku lunastust, millest laulab The Who loos «Teismelise ahermaa». Nii naljakas kui see ka täna, 62. eluaastal, ei tundu, päästis rock'n'roll mu elu,» nentis ta.

Plaat koondab aastatest 1963-1978 pärit 16 muusikapala, mis mõjutasid president Toomas Hendrik Ilvest noorusaegadel, kui ta elas Ameerika Ühendriikides. Riigipea lemmiklugudest jõuavad plaadile järgmised esitajad ja palad: Four Tops «Can't Help Myself», Temptations «My Girl», Shangri Las «Leader of the Pack», The Beach Boys «Help Me Rhonda", Cream «Tales of Brave Ulysses», The Band «The Weight», Velvet Underground «Rock'n'Roll», Roxy Music «Virginia Plain», The Who «Baba O'Riley», Lesley Gore «It's My Party», New York Dolls «Trash», The Troggs «Wild Thing», David Bowie «Panic in Detroit», Ramones «I Wanna Be Sedated», Peter Sarstedt «Where Do You Go (My Lovely)» ja MC5 «High School».

Foto: promo

«Käesolevale kogumikule ei mahtunud kõik mu lemmiklood. Kui mahtunuks, siis oleks siin kindlasti ka laiemalt tuntud mitmeid The Beatles'i ja The Rolling Stones'i hitte,» ütles Ilves. «Ka pole siin teatud lugusid, millele me ei saanud avaldamiseks autoriõigusi, näiteks Kinks'i «You Really Got Me» või «All the Day and All of the Night». Või The We Five'i «You Were On My Mind», mis omakorda ununes aasta hiljem, kui esmakordselt kuulsin Jefferson Airplane'i võrratut pala «Somebody To Love». Ja lemmikutest rääkides on puudu mu hilisemate lemmikute Pearl Jam'i ja Nirvana hingeline eeskuju, Neil Young ja tema «Cinnamon Girl» ajastu. Või varajane garage punk nagu Music Machine oma «Talk Talk'iga».»

Kogumiku annab välja Universal Music Baltics, see ilmub 4. detsembril laserplaadil ja Spotify striimimiskeskkonnas. Plaati saab osta suurematest plaadipoodidest üle Eesti sh Lasering, Terminal, Apollo ja Rahva Raamat.

Minu Unistuste Päev on 2011. aastal loodud vabatahtlike tegevusel ning toetajate rahastusel baseeruv organisatsioon, mis viib ellu raskelt või krooniliselt haigete laste unistusi, et tuua nende ja nende lähedaste ellu rohkem rõõmu. Näiteks tänavu on Tristan oma perega helikopteriga sõitnud, Richard kallistas sisalikku, Aliide sõitis võidusõiduautoga, Johanna kohtus presidendiga ja Adelel oli päev, kus kõik said olla printsessid. Lisaks korraldatakse lastele, kes viibivad suure osa ajast haiglates või kodusel ravil grupiüritusi, mis aitavad neil üksteisega suhelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles