VEEALUNE VIDEO Tallinna madalalt leiti 1935. aastal alla kukkunud lennuk: esmapilgul meenutas see mingit toruhunnikut

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
mariliis_tuukritoode_ou_Junkers_F13_vrak_rUZzPTfb.mp4
mariliis_tuukritoode_ou_Junkers_F13_vrak_rUZzPTfb.mp4 Foto: Pilt videost

1935. aasta 9. oktoobri hommikul kell 8.12 startis Soomest kuueliikmeline vesilennuk. Tallinnas, kuhu lennuk oleks pidanud 40 minutit hiljem jõudma, see paraku ei maandunudki. Nüüd on aga tuukrid lennuki osad 70 meetri sügavuselt üles leidnud. «Esmapilgul meenutas vrakk mingit toruhunnikut ja ei olnud kindel, et tegu on lennukiga,» meenutab tuuker Kaido Peremees.

Soome lahest Tallinnamadala tuletornist põhja pool leiti üles AERO OY-le kuulunud reisilennuki OH-ALI. Tuuker Kaido Peremees sõnab, et tegu on 1935. aasta 9. oktoobril Tallinna madala lähistel kaduma läinud Junkers F13 tüüpi vesilennukiga, mille pardal olid kaks meeskonna liiget ja neli reisijat.

Lennuk startis tol päeval kella 8.10 paiku Helsingist ja pidi jõudma 8.50 Tallinna Ülemiste järvel asunud vesilennukite jaama. Lennukile sai ilmselt saatuslikuks Soome lahel olnud tihe udu, mis ulatus kuni veepinnani. 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles