Svjata Vatra esineb mainekal Londoni muusikafestivalil

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti-ukraina folkbänd Svjata Vatra esitleb oma uut albumit "Zillja Zelene’ke" Londonis kaasaegse muusika festivalil LIFEM (London International Festival of Exploratory Music).
Eesti-ukraina folkbänd Svjata Vatra esitleb oma uut albumit "Zillja Zelene’ke" Londonis kaasaegse muusika festivalil LIFEM (London International Festival of Exploratory Music). Foto: LIIS SAAR/SAKALA

Eesti-ukraina folkbänd Svjata Vatra siirdub esinema Londonisse kaasaegse muusika festivalile LIFEM (London International Festival of Exploratory Music).

Festival on tuntud ja hinnatud kui kaasaegse innovatiivse maailmamuusika esitleja Suurbritannia turule. Lisaks Svjata Vatrale esindab Eestit Hortus Musicus.

LIFEM leiab aset 1.-7. novembrini Londoni kesklinnas tänapäevases kontserdimajas Kings Place, St Etheldreda kirikus ja kohvikus OTO. Kokku on festivalil 10 esinejat eri riikidest, teiste seas näiteks Wim Mertens, Gavin Bryars, Pascal Comelade, Benjamin Taubkin ning Terry Riley (tituleeritud ka Ameerika minimalismi isaks) koos Talvin Singh'i ja George Brooks'iga.

Svjata Vatra esitleb oma uut albumit “Zillja Zelene’ke” Kings Place's reedel, 5. novembril. Festivali lõpetab Hortus Musicuse kontsert St Etheldreda kirikus laupäeval, 7. novembril, kontserdiga tähistatakse Arvo Pärdi ning Gruusia helilooja Giya Kancheli 75. sünniaastapäeva.

Svjata Vatra osalemine LIFEM festivalil saab teoks tänu Eesti suursaatkonnale Londonis, Eesti välisministeeriumile, kultuuriministeeriumile ja Eesti pärimusmuusika keskusele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles