Moskva võimud plaanivad võtta nudistidelt nende ranna

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nudistid
Nudistid Foto: SCANPIX

Venemaa pealinna Moskva võimud kaaluvad, kas võtta nudistidelt Moskva jõe ääres Serebrjannõi Boris asuv rand.

Võimude arvates peaks Moskva lääneosas asuvale rannale olema juurdepääs kõigil, mitte vaid nudistidel, edastab The Moscow Times.

«Nudismiga tegelevad inimesed on hälbega ja me ei tohi seda pahet võimendada,» teatas Moskva linnanõukogu esindaja Ljudmilla Stebenkova.

Stebenkova oligi see, kes alustas nudistide ranna sulgemise kampaaniat.

Nudistid on Serebrjannõi Bori randa kasutanud ligi 30 aastat, kuid viimastel aastatel on Venemaal hakanud puhuma varasemaga võrreldes märgatavalt konservatiivsemad tuuled.

Vene võimud koos õigeusu kirikuga on hakanud keelama kõike seda, mida ei peeta Venemaale ja venelastele omaseks, kaasa arvatud kirjandusteoseid.

Kremlimeelse partei Ühtne Venemaa esindaja Stebenkova teatas oma blogis, et nudistid tekitavad avalikes kohtades korralagedust, kuna nad tarbivad alkoholi, muutuvad agressiivseks ja kaklevad.

«Politsei on sageli võimetu selliseid orgiaid ohjeldama, kuna Venemaal puuduvad ühtsed nudismi reguleerivad seadused. Arutame linnanõukogus, mida peaks nudistidega ette võtma, et nende häbiväärsele tegevusele piir panna,» teatas linnaametnik.

Selle aasta mais sulgesid Peterburi võimud sealse nudistide ranna, mida nudistid olid kasutanud alates 1960. aastatest. Põhjuseks toodi, et nudistide alastiolek on vastuolus moraalireeglitega.

Rahvusvahelise nudistide organisatsiooni Moskva haru esindaja Sergei Mitjušin tunnistas, et  Serebrjannõi Bor ei ole nudistide rannaks sobiv.

«Ranna juures on jalutusala, kus jalutavad pered väikeste lastega ja pensionärid, kes ei soovi näha alasti inimesi. Nudistide rand peaks olema eraldatud paigas, kus on vähe rahvast,» teatas nudismiorganisatsiooni esindaja.

Ta lisas, et Moskva võimudele võis hakata nudistide ala silma, kuna seal tahetakse käivitada kinnisvaraarendus.

Mitjušini sõnul on nudistide seas populaarne ka Moskva eeslinnas Ljubertsis asuv ala, kuid see ei ole nii mugav kui Moskva jõe ääres olev.

Mitjušin loodab, et Moskva võimud tulevad mõnevõrra nudistidele vastu ja leitakse kompromiss ja nudiste ei aeta Moskvast täiesti välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles