Aivar Riisalu kuulis appihüüdeid põlevalt laevalt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisco Gloria põlengu kustutamine
Lisco Gloria põlengu kustutamine Foto: SCANPIX

Koos Jaan Tätte ja Marko Matverega ümbermaailmareisile startinud laulev ärimees, poliitik ja ajakirjanik Aivar Riisalu kuulis, kuidas Läänemerel põlema süttinud Leedu laev Lisco Gloria abi palus.


«Meie vahikord [koos Matrverega] just hakkas, kui kuulsime raadiost hädakutsungit: «Mayday! Mayday!» jutustas Riisalu Õhtulehes. «Algul ei saanud aru, et mis põleng. Tegime Markoga nalja, et visaku tekk peale või võtku ämber. Ümberringi ju vett küll."

Nordeal öist vahti pidanud Matvere ja Riisalu ees keerles läbi raadioside kogu katastroof nagu õudne kuuldemäng. «Meie olime 15 meremiili kaugusel, aga meil ei olnud oma väikese purjekaga mõtet appi minna, oleks suuri päästelaevu vaid segama hakanud,» põhjendab Riisalu, miks nad ei saanud teha muud kui kuulata ja loota parimat.

Eesti ümberilmapurjetajad jõudsid sündmuskohale neli tundi hiljem. «Möödusime neist umbes viie ajal hommikul. Lisco Gloriat ei näinudki. Nägime ainult suurt laevade kobarat.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles