Antropov: politsei testigu oma töötajaid valedetektoriga

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Antropov..
Robert Antropov.. Foto: Peeter Langovits.

Endine politseipeadirektor Robert Antropov ütles ERRi uudistele, et politseis tuleks kaaluda eilse telesaate  «Tõehetk» valguses, kus end paljastanud politseiametnik kaotas öeldu pärast oma töö, võimalust võtta töötajate kontrollimiseks kasutusele valedetektor.

 «See [saade] näitab selgelt vajadust vaadata üle personalipoliitika ning vajadust valida hoolikalt oma töötajaid. Tuleb pidada vestlusi ning vajadusel kasutada ka tehnilisi abivahendeid - valedetektori kasutamine on täiesti mõeldav variant,» rääkis Antropov ERR Uudistele.

Antropovi sõnul ei maksa kahelda valedetektori võimes paljastada tõde ning tema sõnul näitab Külvi Kanneli juhtum, et politseis võib amoraalseid inimesi olla veelgi.

«Ükski ametkond pole sellistest inimestest puhas. Politsei on näinud viimaste aastate jooksul kurja vaeva, et oma ridasid niiöelda puhastada ning kindel on see, et antud juhtum määris politsei mainet. Seal ei olnud varianti, see inimene tuli töölt vabastada.»

Eesti ametiühingute keskliidu esimehe Harri Taliga sõnul on mõte politseinike või üldse töötajate kontrollimisest valedetektoriga aburdne, sest Euroopas ei peeta valedetektorit üldiselt usaldusväärset infot andvaks tehnoloogiaks.

«Kui Eestis tööandjad tõesti oma töötajaid nii vähe usaldavad, et arvavad, et tuleb neid valedetektoriga kontrollida, sest muidu valetatakse, siis sellised mõtted tekitavad minus tahtmist emigreeruda,» ütles Taliga Postimees.ee'le.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles