Vanemad lasid endale teha sünnimärgi tätoveeringu, et tütar enda sünnimärki ei häbeneks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti leht The Mirror kirjutab juhtumist, milles vanemad lasid endale tätoveerida samasuguse sünnimärgi nagu on nende tütrel.

Nüüd 18-kuusel Honey-Rael oli juba sündides keha paremal poolel suur punane sünnimärk, mis lapse kasvades on aina suurenenud.

«See on erkpunane ning katab suure osa ta paremast kehapoolest ulatudes varvastest alaseljani. See ei ole aja jooksul kadunud ega heledamaks läinud. Tegelikult võib see isegi tumedamaks minna,» arvas ema Tanya Phillips.

Nelja lapse ema sõnul ei unusta ta iialgi seda, kui ta esimest korda tütre suurt sünnimärki nägi.

«Ta võitles sündides oma elu eest ning ta vajas intensiivravi. Ta oli inkubaatoris ja ma nägin ta suurt sünnimärki. Tundsin südames valu. Puhkesin nutma, et mu tütrel on selline märk kogu eluks,» meenutas ema.

Tanya Phillips ei tahtunud, et tütar end sünnimärgi tõttu halvasti tunneks ning et ta oleks teiste lastega võrdväärne.

«See sünnimärk ta elu ei ohusta ega haigusi ei tekita, kuid see võib mõjutada ta enesehinnangut. Meie silmis on ta täiuslik, kuid kindlasti on neid, kes teda kritiseerima ja jõllitama hakkavad,» jätkas ema.

Lapse esimestel elukuudel jälgis ema hoolega, et ta tütre jalad oleks kaetud. Ta ei soovinud võõraste kurje kommentaare ega pilke.

Kui Honey-Rae oli natuke alla ühe aasta, läksid ema ja tütar sisseoste tegema. Lapsel olid seljas suviselt lühikesed püksid ja sandaalid. Siis märkas ema, kuidas üks paar ta tütart jõllitas ja sosistas.

«Olin šokeeritud. See oli esimene kord, mil viisin ta välja ilma, et ta jalad oleks kaetud olnud. See juhtum kinnitas, et muretsemiseks on põhjust. Inimesed on teistsuguste suhtes julmad. Mõistsin, et kui täiskasvanud on julmad, mis siis veel lastest rääkida,» lisas ema.

Honey-Rae vanemad langetasid siis otsuse teha midagi sellist, mis lapse enesetunnet tõstaks.

Vanemad lasid teha oma paremale jalale sellise tätoveeringu nagu on nende tütre sünnimärk.

Esmalt lasi isa Adam Phillips teha oma jalale tätoveeringu. Paar kuud hiljem lasi selle teha ka ema Tanya Phillips.

«Kui paistetus oli üle läinud, näitasime neid Honey-Raele. Ta katsus neid ettevaatlikult ja naeratas öeldes, et need sobivad tema jalal olevaga. Saime siis aru, et tegime õige otsuse. Nüüd ta puudutab esmalt meid, siis ennast ja puhkeb naerma. Ta on õnnelik, et on vanematega sarnane,» sõnas ema.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles