Kohtuskäik Tiina Kimmeliga on jätnud teleajakirjanik Heiki Valneri tervisele ränga pitseri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Valner
Heiki Valner Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus mõistis läinud aasta detsembris tuntud teleajakirjaniku ja loomakaitsja Heiki Valneri (50) süüdi perevägivallas ja karistas teda tingimisi vangistusega.

Foto: Valimised

Kohtukadalipu läbimine on jätnud endise elukaaslase Tiina Kimmeli väärkohtlemises süüdi mõistetud Heiki Valneri tervisele ränga pitseri – stress viis mehe kaalust üle 30 kilo.

«Olen 190 cm pikk ja kaalusin varem üle 100 kilo. Nüüd astusin kaalule ja ette viskas kõigest 73!» räägib jaanuari lõpus juubelit tähistanud Valner. Kroonikale.

«Õnneks on mu ümber väga palju armastavaid inimesi ja eks nad toetavad nagu jaksavad. Marek Strandberg tõi näiteks terve kotitäie looduslikke vitamiine ja elukaaslane lubas mu taas «ümmarguseks» sööta juba paari järgneva kuuga.»

Foto: Daisy Lappard

Kohus tunnistas Heiki Valneri süüdi oma elukaaslase kehalises väärkohtlemises kolmel korral ja karistas teda tingimisi ühe aasta ja viie kuu pikkuse vangistusega ning määras talle 18 kuu pikkuse katseaja.

Kohus kohustas Valnerit katseajal elama oma alalises elukohas, ilmuma kriminaalhooldaja määratud ajavahemike järel kriminaalhooldusosakonda registreerimisele ning alluma kriminaalhooldaja kontrollile oma elukohas.

Samuti peab Valner esitama kriinaalhooldajale andmeid oma kohustuste täitmise ja elatusvahendite kohta, samuti taotlema Eestist kauemaks kui 15 päeva lahkumisel luba kriminaalhooldusametnikult.

Oma elu-, töö- või õppimiskoha vahetamise peab Valner kooskõlastama kriminaalhooldajaga ning ta ei tohi tarvitada alkoholi ja narkootikume.

Kohtuprotsess toimus eraelu kaitseks kinnisena.

Süüdistuse järgi vägivallatses Valner oma endise elukaaslase kallal kolmel erineval korral. Prokuratuur kvalifitseeris tema teod kehalise väärkohtlemisena.

Heiki Valneri sõnul pole Eestis ja Eesti õigusruumis meestel ja isadel tegelikult selles küsimuses sõnaõigust

Heiki Valner: Tegelikult minu jaoks oli see kohtuotsus ootuspärane. Kriminaaluurija on naine, kohtunik on naine, kohtusekretär on naine, kohtujurist on naine, kannatanu ja tunnistajad on naised ja kannatanu esindaja on ka naine. Mina olin seal kaitsjaga nagu kaks meest tõmmatud karukoopasse ja ega meie sõnadel ega minu tunnistajate sõnadel ei olnud mingit kaalu.

Valneri sõnul käis tunnistamas ka kannatanu endine abikaasa, kelle sõnul läks nende abielu lõhki just samadel põhjustel ja naise käitumismuster on sama, kuna tal on teatavad probleemid ja käitumishäired.

Heiki Valner: Ma kutsusin tunnistama ka psühhiaater Jüri Enneti, kes kahjuks ei saanud tulla, kuid ta oleks rääkinud teatud rohtude mõjust. Eelmisel aastal pöördusin ka teatavate probleemidega kolm korda lastekaitse poole eraviisiliselt, et mitte naisele probleeme tekitada. Et kuidas leida probleemile lahendust. Ka lastekaitsja arvamus jättis kohtu külmaks.

Karistusseadustik näeb inimese tervise kahjustamise eest, samuti löömise, peksmise või muu valu tekitanud kehalise väärkohtlemise eest kohtus süüdimõistmisel ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Teleajakirjanik Heiki Valner lahkus töölt TV3st möödunud aasta märtsis ja töösuhte katkemise taga on katkenud suhe teletoimetaja Tiina-Laura Kimmeliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles