Hispaania pereisa vapustas vahetusnaise soov surnuaeda minna: last ma sinna ei vii!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistevahetus: Hele uudistas Hispaania surnuaeda
Naistevahetus: Hele uudistas Hispaania surnuaeda Foto: TV3

Kolmapäevases TV3 tõsielusarjas «Naistevahetus» sai Linneti ja Hele vahetus kibedavõitu lõpu.

Seekordses saates vahetasid kümneks päevaks kodud Eestis Vene piiri äärses metsas elav Hele ja Hispaania lõunaranniku kuurortlinnas elav Linnet.

Hele tuli saatest ära negatiivsete tunnetega. Kuurortlinnas ei meeldinud talle miski, ainus asi, mis huvi pakkus, oli Hispaania surnuaed.

Hele soov suruaeda minna võttis pereisa sõnatuks. «Surnuaeda? Noh... Minu arust pole hea mõte lapsega surnuaeda minna,» arvas mees. Hele ütles, et tema meelest poleks selles midagi imelikku, sest laps on kuueaastane.

«Ei sobi. Ta ei tea surmast ega millestki sellisest veel. Mul on kahju,» keeldus pereisa.

«See on napakas. Pole mingit põhjust sinna minna. Mitte keegi perekonnast ega tuttavatest pole surnud. Pole põhjust minna surnuaeda, kui sul on rannad, mäed...» arvas mees.

Helel õnnestus siiski üksinda kohalikku surnuaeda vaatama minna. Selgus, et erinevalt Eestist maetakse inimesed müüri sisse.

«Mind pani imestama see, et laps ei tea midagi surmast. Maal on teistmoodi, seal ikka puutud kokku surmaga - putukas sureb ära või kana lüüakse maha. Sünd ja surm on elu loomulikud osad ja laps peab neid asju teadma, sest muidu ta ei oska hinnata elu,» arvas Hele.

Koju jõudes oli Hele üliõnnelik, et ta taas tegutsema saab hakata: «Puhas igavus oli kõik see kümme päeva. Surnuaed oli asi, mis mulle midagi pakkus, aga ülejäänud... Mitte midagi.»

Linnet seevastu pidas kogemust toredaks, ehkki ta seda niipea korrata ei tahaks.

«Naistevahetuse» seekordset osa näed allpool:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles