25. «James Bond» plaanitakse teha Edward Snowdeni teemal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daniel Craig James Bondi rollis
Daniel Craig James Bondi rollis Foto: SCANPIX

«James Bondi» filmide taga olev produktsionifirma Eon Production paljatas, et 25. Bondi film plaanitakse teha USA eksluuraja Edward Snowdeni juhtumit aluseks võttes.

Eon Production ostis ajakirjanik Glenn Greenwaldi raamatu «No Place to Hide: Edward Snowden, The NSA and The US Surveillance State» õigused, edastab IMBd.

Edaward Snowden oli USA Riikliku Julgeolekuagentuuri (NSA) ja Luure Keskagentuuri (CIA) lepinguline töötaja. Ta lekitas tema valduses olnud NSAsaladokumente meediale ning paljastas sellega NSA laiaulatusliku jälgimise. Paljastuste tõttu lahvatas ülemaailmne skandaal, mis puudutas ka mitmeid USA liitlasriike.

Greenwald on ajakirjanik, kes aitas Snowdenil paljastusi avalikkusesse tuua.

Produtsendid Michael Wilson ja Barbara Broccoli tööatavad paregu veel superluuraja James Bondi 24 filmi kallal, samal ajal tegeledes ka Edward Snowdeni loo ekraanile toomisega.

Veel ei ole teada, kes kirjutab Snowdeni loo käskikirja ning kes saab selle filmi režissööriks.

Filmiasjatundjate sõnul on Snowden niiöelda kuum teema ning selle tõttu tahetakse sellest kiiresti film teha.

Senistel andmetel peaks 24. Bondi film vaatajateni jõudma 2015. aasta sügisel.

Produtsendid kinnitasid, et nii 24. kui 25. filmis mängib peaosa Daniel Craig. 24. Bondi filmi režissöör on Sam Mendes ning stsenarist on John Logan.

Mis teemal 24. Bondi film tuleb, ei ole veel paljastatud. Sam Mendes ütles ühes intervjuus, et kindlasti on uues filmis lisaks Bondile ka M ja Q.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles