Suudlemine näitab, kas partner on õige

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suudlemine näitab, kas partner on õige
Suudlemine näitab, kas partner on õige Foto: SCANPIX

Uus uuring paljastas, et esimene suudlus võib aega võtta ning olla keeruline, kuid samas näitab see, kas võimalik partner on õige või mitte.

Briti Oxfordi ülikooli teadlaste sõnul on eelkõige naised need, kes pärast suudlust võivad oma arvamust kaaslase suhtes muuta, edastab Discovery News.

Meeste arvamus pärast suudlemist muutub vähem.

«Inimestel on partnerivalik ja kurameerimine väga keerukad. Tegemist on rea tegevustega, mille jooksul küsitakse endalt mitu korda, kas suhtega tasub edasi minna või mitte. Kahe inimese vahelises külgetõmbes mängivad tähtsat rolli nii nägu, keha kui ka sotsiaalsed aspektid. Kui seotus muutub suuremaks, tulevad mängu ka suudlused,» selgitas uurija Robin Dunbar.

Teadlased küsitlesid rohkem kui 900 täiskavanut. Nad esitasid küsimuse: «Kui tähtis on suudlemine suhte algfaasis?»

Uuring näitas, et meeste ja naiste suhtumine suudlemisse on erinev. Naise pidasid pikaajalises suhtes suudlemist tähtsamaks kui mehed. Samuti oli suudlemine naiste jaoks seksist tähtsam.

Üldjoontes pidasid naised suudlemist kõige tähtsamaks, sest see aitab valida õige partneri. Lisaks mängib rolli ka inimese kehalõhn. 

Uuring paljastas ka selle, et mida õnnelikum oli paar koos olles, seda enam nad suudlesid. Vähem  õnnelikud paarid suudlesid vähem.

Uurijate sõnul ei olnud neile üllatuseks, et suudlemine aitas teha kindlaks, kas partner on õige ning suudlemise abil hoitakse suhet elus. Samas oli üllatusmomendiks see, et suudlemine ei tekitanud seksuaalset erutust, vaid õrnustunde. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles