Norra massimõrvar tahab alustada ülikooliõpinguid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anders Behring Breivik
Anders Behring Breivik Foto: SCANPIX

Norra massimõrvar Anders Behring Breivik soovib alustada õpinguid Oslo ülikoolis hoolimata sellest, et osa õppejõude ei ole nõus teda õpetama.

Breiviki sooviks on õppida sotsiaalteadusi ja poliitikat, edastab The Telegraph.

Breiviki kohtuprotsessil paljastus, et mehel jäi kunagi keskkoolidiplom saamata, kuigi ta oli keskmisest parem õpilane. Ta huvi õpingute vastu hakkas kaduma siis, kui tal tekkisid äärmusparempoolsed vaated.

Ila vangla, kus Breivik 21 aasta pikkust karistust kannab, juht Knut Bjarkeid sõnas, et vangi soov kesk- ja kõrgharidus saada on igati teretulnud.

«Meie vangla soodustab vangide haridustee jätkamist, et nad saaksid pärast vabanemist tööd ja suunduksid normaalse elu poole,» selgitas vanglajuht.

Breiviki õpingud Oslo ülikoolis oleks kaugõppe vormis interneti teel. 

Samas on mitmed poliitikateaduste kateedri õppejõud, kes soovisid jääda anonüümseks, avaldanud protesti ning teatanud, et nad ei soovi massimõrvariga mitte mingisugust tegemist teha.

Oslo ülikooli rektor Petter Ottersen sõnas, et ta mõistab kolleegide muret, kuid samas ei saa ta keelata kellegi õpetamist ja õppida soovimist.

«Mõistan õppejõudude reaktsioone. See on väga inimlik. Me ei saa kellegi keelata õpinguid, kui isik sellesk soovi on avaldanud ja sobiv on. Peame järgima reegleid,» teatas Ottersen.

Brevik tappis 22. juulil 2011. aastal Oslos kaheksa ja Utøya saarel 69 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles