Põhja-Tallinna täht Maia Vahtramäe lavale joobes olekus ei lähe

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader Põhja-Tallinna videost. Maia Vahtramäe.
Kaader Põhja-Tallinna videost. Maia Vahtramäe. Foto: Youtube

Põhja-Tallinna näol on tegemist bändiga, mis pikemat tutvustust ei vajagi. Ülipopulaarsed lood nagu «Lähen ja tulen» ning «Meil on aega veel» ei ole ilmselt võõrad enam kellelegi meist. Jõuliste meesräpparite keskel särab ka üks õrnema soo esindaja, Maia Vahtramäe, kellega Buduaaril õnnestus põnev intervjuu teha.

Maia Vahtramäe tundub olevat üks paljudest põhjustest, miks bänd nii populaarne on. Oma naiseliku pehmusega sobitub ta hästi räpparite keskele, muutes raske muusika vastuvõetavaks ning lausa palavalt armastatuks.

Andekas noor laulja on laval peale imeilusa lauluhääle silma paistnud ka oma erakordselt kaunite ning isikupäraste kostüümidega. Tundub nagu oleks mõni geniaalne Eesti disainer lauljannal abiks. Kas kahtlustel on tõepõhi all ning mida peab lauljanna ise kostüümide valimisel oluliseks?

«Minu kostüümid on valitud hingega ning tuleb tunnistada, et Eesti disaineritel on siin vallas olnud omajagu mänguruumi. Viimaste kostüümide autor on näiteks tuntud moelooja Kirill Safonov, kelle looming on väga omapärane ja sobib minu loomusega suurepäraselt.»

«Ühendades slaaviliku julge lähenemise ja tagasihoidliku eestlanna natuuri, on tulemuseks just täpselt see, mis mulle meeldib - isikupärane outfit,» vastab Maia. Lisaks Kirillile on ka Aldo Järvsoo oma loominguga lauljannat kaunistanud. Ka pildil olev must kleit on selle mehe kätetöö.

«Viimases videos kandsin ma samuti Kirilli loodud mantlit ja Piret Pupparti imelist kleiti, mütsi ja kindaid, mis on samuti slaavi mõjutustega. Laval on aga oluline, et riietus ning välimus annnaksid edasi minu emotsioone ja mind ennast,» on Maia veendunud.

Kuigi räägtakse, et Maia on karsklane, siis selle väite lükkas lauljanna ümber. «Päris karsklaseks ma ennast ei pea, aga enne esinemist ma alkoholi ei tarvita, kuna minu jaoks on täiesti mõeldamatu minna joobeseisundis inimeste ette lavale, kes tulevad meid vaatama ning maksavad selle eest.»

«See on lugupidamatu kuulajate suhtes, sest ma tean, et sellises seisus ei suudaks ma endast maksimumi anda,» selgitab eluterve suhtumisega Maia oma tõekspidamisi.

Igapäevaelus ei ole suhe alkoholiga samuti tervitatav, kuna pidudel käib kaunis laulja harva ja üldiselt armastab ta välja minnes juua pigem teed. Siiski tunnistas ta, et väheses koguses alkoholi tarbib ta mõned korrad aastas, seega ei saa siinkohal päris karsklusest rääkida.

Uus aasta astus hoogsalt uksest sisse ning tõi endaga kaasa külluses uusi soove ja unistusi. Mida soovid uueks aastaks?

«Soovin olla parem ja osata unistada veel suuremalt ning inimesed võiksid osata olla ausad enda vastu. Tuleb tunnistada, et see aasta tõi mulle hoopis rohkem, kui unistada oskasin. Aasta tagasi käisin ma muusikaauhindade jagamisel ja ütlesin sõbrannale, et järgmine aasta pean ma seal laval olema!»

«Hetkel ei ole see soov veel kahjuks täitunud. Vaeva on selle nimel nähtud ja see oli minu ainus eelmise aasta soov, millesse ma tol hetkel ei uskunud. Nüüd näib, et ehk on isegi võimalus,» sõnab särasilmne laulja lootusrikkalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles