Jaan Tätte: olin ülekohtune selle nii pika äraolekuga

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tätte
Jaan Tätte Foto: Reporter.ee

Täna on Kanal 2 eetris äärmiselt avameelne intervjuu Jään Tättega. «Ma ei ole enam see, kes siit kaks aastat tagasi läks...» räägib Tätte elust enne reisi, reisi ajal ja nüüd, kui on taas kodus.

Miks läks Jaan nii pikale rännakule? Oli see põgenemine, keskeakriis, argitüdimus või midagi muud? Mis toimus Jaani ja tema naise vahel enne reisi ning kuidas mõjus lahusolek nende kooselule? «Ma tunnen, et olin ülekohtune selle nii pika äraolekuga,» tunnistab Jaan Tätte pärast kaheaastast reisi.

«Jaan Tätte on talle omaselt aus ja avatud. Aga olgem ausad, kahtlused ja kõhklused ei valda ainult reisile minejat, vaid ka mahajääjat,» avab saatejuht Elo Mõttus-Leppik tänase intervjuu tagamaid.

Jaan Tätte räägib saates muuhulgas ka ahvatlustest, hirmudest ja kahtlustest, mida ta reisil olles koges. Mis paneb ikkagi lahkuma turvalisest ja armsaks saanud kodust? Mõttus-Leppiku sõnul ei ole sarnased tunded tuttavad mitte ainult maailmaränduritele, vaid ka näiteks välismaal töötavatele eestlastele, sõjaväkke minejatele, diplomaatidele jne.

Psühholoogide sõnul on pikaajaliste äraolekute puhul kõige keerulisem just tagasitulemise aeg ja mõned inimesed ei oskagi varasema pereeluga enam kohaneda.

Südamlik ja aus saade «Avameelselt Jaan Tättega» on Kanal 2 ekraanil täna kell 20.30, kohe pärast «Ärapanijat».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles