Kerli tegi võimsa diili

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli
Kerli Foto: SCANPIX

Lauljatar Kerli Kõiv sõlmis lepingu muusikakirjastajaga Warner/Chappell Music.

Warner Music Group teatab oma veebilehel, et «Warner/Chappell Music, kompanii Warner Music Group rahvusvaheline muusikakirjastamise haru, sõlmis lepingu Los Angeleses baseeruva laulukirjutaja ja salvestusartisti Kerli Kõivuga».

WMG toob välja, et Kerli kaaskirjutas Demi Lovato hiti «Skyscraper», mis võitis MTV videoauhinna parima sõnumiga muusikavideo eest ning jõudis Billboard Hot 100 tabelis esikümnesse. Kerli on võitnud viis Eesti muusikaauhinda, nende seas singli «Army of Love» eest, mis veetis Billboard’s Hot Dance Club Songs tabelis 11 nädalat ja jõudis ka esikohale, ja «Zero Gravity», mis võitis Eestis aasta muusikavideo auhinna ja jõudis Billboardi tantsumuusikatabelis esiviisikusse.

«Kerli on õitsev talent, mitmekesine artist ja mõjukas laulukirjutaja, kelle muusikaalased võimed teevad temast hinnatud ja pikaaegse koostööpartneri erinevatele hitiloojatele. Ta on leidnud Warner/Chappellis täiusliku kodu ja ootame põnevusega, mil tema karjääri uutesse kõrgustesse aitame tõsta,» kommenteeris Warner/Chappell Musicu asepresident Greg Sowders.

«Warner/Chappelli laulukataloogi kaliiber on rabav ja nii paljude legendaarsete nimede ning praeguste staaridega ühinemine on tõeline au,» sõnas Kerli. «Warner/Chappelli saavutused avaldavad mulle suurt muljet ning koostöö nendega saab olema suurepärane.»

WMG rõhutab, et muusikainimeste ammune lemmik Kerli, kelle lugu «Immortal» on Tim Burtoni filmi «Frankenweenie» soundtrackil, köidab fänne üle maailma. 2012. aasta septembris käis ta ASCAPi prestiižses Château Marouatte laulukirjutajate laagris, kus maailma parimad laulukirjutajad veetsid Prantsusmaal nädalapikkuse puhkuse.

Selle nädala alguses avaldas Kerli austraalia produtsent tyDi'ga koostöös valminud singli «Glow in the Dark» ning tema kauaoodatud teise stuudioalbumi avaldab plaadifirma Island Def Jam 2013. aasta kevadel.

Warner/Chappell Music on WMG auhinnatud muusikakirjastamise haru, mille kataloogi kuuluvad näiteks standardid «Happy Birthday To You», «Rhapsody in Blue» ja «Winter Wonderland». Lisaks artistide nagu Eric Clapton, Green Day, Katy Perry, Led Zeppelin, Lil Wayne, Madonna, Nickelback, Paramore, Red Hot Chili Peppers, T.I., Timbaland looming. 1987. aastal asutatud Warner/Chappell on Music&Copyrighti andmetel maailmas suuruselt kolmas muusikakirjastaja, mille kataloogi kuulub üle miljoni laulu.

Kirjastaja kaudu leiavad endale muusikat produktsioonifirmad, reklaamiagentuurid, brändid, videomängu- ja uue meedia kompaniid, mis tähendab, et Kerli loomingul on nüüd veel parem võimalus jõuda erinevatesse filmidesse, seriaalidesse ja reklaamidesse.

Sarnase diili tegi suve lõpus Ewert and the Two Dragons, kes sõlmis kirjastuslepingu ühe suurima rahvusvahelise kirjastaja BMG Saksamaa haruga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles