Muuseumis võitleb Kosum vaimudega

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval, 4. aprillil jookseb Pärnu Uue kunsti muuseumis film „Kusum".
Laupäeval, 4. aprillil jookseb Pärnu Uue kunsti muuseumis film „Kusum". Foto: Uue Kunsti Muuseum

Pärnu uue kunsti muuseum jätkab tasuta demonstreeritavate tõsielufilmide sarja, aprillis on see pühendet Indiale ja Tiibetile.

Reedel, 3. aprillil linastuv „Loomade linn" viib vaataja Indiasse Rajasthani provintsi Jaipuri, kus on raske aru saada, kas linna põhiasukad on inimesed või loomad: nii palju on tänavatel liikumas elevante, lehmi, sigu, ahve ja kaamleid, rääkimata kõikjal siuglevatest madudest ja aeg-ajalt päikestki varjutavatest linnuhulkadest.

Šveitsi autorite Frederic Gonsethi ja Catherine Azadi 58minutises filmis jäädvustatu võib eurooplast rabada, aga pakutav pilt on Indias päris harjumuspärane: selliseid loomalinnu on seal palju.

Laupäeval, 4. aprillil jookseb muuseumis „Kosum". Film Delhi koolitüdrukust, kes unistas tulevikust nagu üks tavaline 14aastane India tüdruk ikka. Kuni Kosum haigestus. Ta ei söö enam, otsib üksindust ja aeg-ajalt käivad tal hüsteeriahood. Tavameditsiin on võimetu.

Nagu on säärastel puhkudel juhtunud Eestiski, pöörduvad Kosumi vanemad ravitsejate poole. Kogenud tervendaja Bhagati juures selgub, et Kosum on kurjadest vaimudest vaevatud.

Algab pikk võitlus Kosumi pärast, sest vaimud ei ole kerged vastased.

„Kosum" võitis 2001. aastal XV Pärnu filmifestivalil peaauhinna.

Filmiseansid algavad uue kunsti muuseumis (Esplanaadi 10) reedel ja laupäeval kell 18, pääs filmi vaatama on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles