Näitlejate auhinnagala leevendas staarijanu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollywoodi unelmatepaari Brad Pitti ja Angelina Jolie ilmumine Hollywoodi näitlejate liidu auhinnagalale ajas fotograafidehordi kihama, sest mitu kuud väldanud stsenaristide liidu streigi tõttu napib tänavu USAs galasid, kus võib kohata filmiilma tippe.
Hollywoodi unelmatepaari Brad Pitti ja Angelina Jolie ilmumine Hollywoodi näitlejate liidu auhinnagalale ajas fotograafidehordi kihama, sest mitu kuud väldanud stsenaristide liidu streigi tõttu napib tänavu USAs galasid, kus võib kohata filmiilma tippe. Foto: Reuters / Scanpix

Kuldgloobuse gala kõrbemise järel pälvis meediahuvi hoopis USA filminäitlejate liidu auhinnagala, sest tavaliselt tagasihoidlikul show’l olid sel nädalavahetusel kohal Hollywoodi filmiilma tipud.

USA meedia ennustab, et filminäitlejate liidu auhinnagala võib tänavu jääda ainsaks suureks filmipeoks, millel stsenaristide streiki toetavad näitlejad end ilmutavad.

Nii tunnistas eile üks USA juhtivaid päevalehti New York Times, et 24. veebruaril toimuva Oscari-gala teleülekande kohta ei saa veel midagi kindlat väita. Põhjus on selles, et stsenaristid on lubanud boikottida ka Hollywoodi filmitööstuse olulisimat auhinnapidu.

Staariparaad

Ent peol, kus näitlejad üksteise hulgast parimaid valivad, olid tipud kohal – punasel vaibal poseerisid Brad Pitt ja Angelina Jolie, Cate Blanchett, George Clooney, Tommy Lee Jones, Eva Longoria, John Travolta jt nimekad näitlejad.

Hoolimata staarisärast ja glamuursetest kostüümidest saatis näitlejategi pidu novembri algusest tänaseni kestva boikoti pitser – paljude külaliste kuuerevääril ilutses stsenaristide liidu lühendit W.G.A. kandev hõbenööp ning mitu auhinnatut tuletas oma tänukõnes meelde jätkuvat vägikaikavedu stsenaristide ning tele- ja filmistuudiote vahel.

Näiteks parimaks naisnäitlejaks valitud Julie Christie sõnas auhinnakuju vastu võttes: «Armas on saada auhind oma ametiühingult, seda eriti ajal, mil kõigile ametiühingute tähtsust jõuliselt meelde tuletatakse.» Christie on ka üks neid näitlejannasid, kellele ennustatakse edu Oscarite jagamisel.

Üks õnnestunud pidu

Kunagise menusarja «Will ja Grace» üks peaosatäitjad Debra Messing lisas Reutersile antud intervjuus: «Suurepärane, et vähemalt see pidu õnnestus.» Vahetult enne show’d oli ka stsenaristide ametiühing teatanud, et lubab oma liikmetel sel peol osaleda ja vajadusel stsenaariumi kirjutada.

Mööda ei saadud ka andeka näitleja, 28-aastase Heath Ledgeri äkksurmast eelmisel nädalal. Nii pühendas filmi «Veri hakkab voolama» eest parima meesnäitleja preemia saanud Daniel Day-Lewis oma auhinna Ledgerile. «Ma pole temaga küll kohtunud, ent uudis vapustas mind. Olen veendunud, et ta oleks teinud suurepäraseid asju,» tunnistas mees meediale.

Kui Day-Lewiselt aga uuriti, kas ta kavatseb Oscari-galale minna, põikles mees vastusest kõrvale: «Käitun vastavalt sellele, mida otsustab näitlejate liit. Ükskõik, milline otsus ka poleks – see on õige.»

Ameerika näitlejate liidu auhinnad

Mängufilmid

• Parim meesnäitleja: Daniel Day-Lewis («Veri hakkab voolama»)

• Parim naisnäitleja: Julie Christie («Eemale temast»)

• Parim meeskõrvalosatäitja: Javier Bardem («Ei ole maad vanadele meestele»)

• Parim naiskõrvalosatäitja: Ruby Dee («Ameerika gängster»)

• Parima näitetrupi tiitel: filmi «Ei ole maad vanadele meestele» meeskond

Televisioon

• Parim meesnäitleja minisarjas:

Kevin Kline («As You Like It»)

• Parim naisnäitleja minisarjas: Queen Latifah («Life Support»)

• Parim meesnäitleja draamasarjas: James Gandolfini («Sopranod»)

• Parim naisnäitleja draamasarjas: Edie Falco («Sopranod»)

• Parim meesnäitleja komöödiasarjas: Alec Baldwin («30 Rock»)

• Parim naisnäitleja komöödiasarjas: Tina Fey («30 Rock»)

• Parim draamasarja näitetrupp:

seriaali «Sopranod» meeskond

• Parim komöödiasarja näitetrupp: seriaali «Kontor» meeskond

• Parim kaskadööride trupp mängufilmi kategoorias on

filmi «Bourne’i ultimaatum» meeskond

• Parim kaskadööride trupp televisiooni kategoorias on sarja «24» meeskond

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles