Rootsi järves on UFO?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi järves on UFO?
Rootsi järves on UFO? Foto: Youtube

Rootsis asuv järv on pakkunud UFO uurijatele huvi viimased 32 aastat.

UFO ekspertide sõnul on Põhja-Rootsis asuva Mudduse järve põhjas tundmatu lendav objekt, edastab Aftonbladet.

Selguse toomiseks plaanitakse nüüd selle järve põhja sukelduda.

«Selles ei ole kahtlust, et nimetatud järve põhjas mingi tundmatu objekt on,» sõnas organisatsiooni UFO Sverige juht Clas Svahn.

Võimaliku UFO kohta saadi informatsiooni 1980. aastal, kui matkajad Bo ja Liz Berg nägid Mudduse rahvuspargi kohal taevas kummalist objekti lendamas.

Rootsi ajakirjanduse arvates võis tegemist olla katseraketiga.

Matkajate sõnul langes kummaline objekt Mudduse rahvuspargi järve, kus ta kohe uppus. Järve ääres olnud teatasid nähtust Rootsi kaitsejõudude uurimiskeskusele, mis käivitas objekti uurimise.

UFO Severige kinnitusel uurimine lõpetati, kuna kaitsejõudude sõnul ei olnud tegemist Rootsile kuuluva objektiga.

Nüüd üle 30 aasta hiljem plaanivad Rootsi UFO eksperdid mõistatuse lahendada. Sellel nädalalõpul läheb 15 eksperti Mudduse järvele koos kahe professionaalse sukeldujaga.

«Matkajate tunnistus on vettpidav, sest nad ei ole aastate jooksul seda muutnud,» sõnas Clas Svahn.

Svahn siiski ei spekuleeri, mis järvepõhjas olla võib.

«Kõik viitab sellele, et tegemist on lennumasinaga, mis oli juhitav. Miks see järve kukkus ja sinna uppus? See on järve põhjas ning meie eesmärk on teha kindlaks, mis see on,» lisas UFO ekspert.

Svahni sõnul võib probleemiks olla see, kui keegi on enne neid järve põhja jõudnud ning objekti pinnale tõstnud ning minema viinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles