Kas Rootsi printsess Madeleine ikka teeb tööd?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi printsess Madeleine
Rootsi printsess Madeleine Foto: SCANPIX

Rootsi printsess Madeleine töötab oma ema, kuninganna Silvia loodud heategevusorganisatsioonis World Childhood Foundation.

Rootsi ajakirjanike sõnul ei võeta selles organisatsioonis just tihti telefoni vastu ning selle tõttu on tekkinud kahtlus, kas printsess ikka töötab seal, kirjutab Aftonbladet.

Peakorteriga USAs New Yorgis asuva organisatsiooni kohta on andmeid samuti raske hankida. Ka on selle esindajatega kohtumise kokku leppimine väga raske.

Kuninganna Silvia loodud seksuaalselt ära kasutatud laste kaitseorganisatsioon on seni madalat profiili hoidnud, kuid samas saab aastas kolme miljoni euro suuruseid annetusi.

Igal aasal korraldatakse suur heategevusgala, millele kutsutakse maailma jõukad ja võimsad.

Pilet sellele maksab 8000 – 40 000 eurot.

Printsess Madeleine on avalikkuses oma tööst vähe rääkinud. Rootslased on kritiseerinud printsessi, et ta elab New Yorgis maksumaksjate kulul lõbusat elu.

Printsess on ühes varasemas intervjuus öelnud, et lisaks tööle lasteorganisatsioonis on ta ka Rootsi riigi ja oma perekonna esindaja.

World Childhood Foundationi peasekretäri Anna De Geeri sõnul käib printsess pidevalt kohtumistel ja läbirääkimisi pidamas, et heategevuseks raha saada.

Kui muud heategevusorganisatsioonid saavad raha väga erinevatest allikatest, siis nimetatud organisatsioonile teevad suurimaid annetusi Rootsi jõukad suurfirmad Vattenfall, Ica ja Volvo.

«Need firmad on Rootsi kuningliku perekonnaga seotud organisatsioonile annetamisega loonud endast positiivse pildi. Tegemist on pikaajalise ja vastastikuse kasuga ning asi toimib juba pikka aega selliselt. Silvia ja Madeleine on eelkõige selle organisatsiooni reklaamnäod,» selgitas avalike suhete firma Agency esindaja Niclas Lövkvist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles