Elmari ehk Eesti populaarseima eraraadio hommikuprogrammi saatejuhid: meie sõbralik lõõp ja jutuvada ei ummista muusikakraane (4)

Getter Trumsi
, tegevtoimetaja
Copy
Raadio Elmar saatejuht-toimetajad Tiiu Sommer ja Lauri Hermann.
Raadio Elmar saatejuht-toimetajad Tiiu Sommer ja Lauri Hermann. Foto: Margus Ansu

Värske raadioauditooriumi uuringu tulemused on teada ja raadio Elmaril on pidupäev. Nimelt on Elmar populaarseim erakanal ning populaarseimaks osutus ka Elmari hommikuprogramm. «Meie saladus on ausus ja heatujulisus,» tõdeb hommikuprogrammi üks saatejuhtidest, Tiiu Sommer, Elu24-le.

Värske uuringu järgi on Eesti menukaim raadiojaam Vikerraadio järel Elmar! Ühtlasi selgus, et raadiolembelised eestlased ärkavad kõige meelsamini just Elmari hommikuprogrammi saatel.

Eraraadiote seas kõige populaarsemaks osutunud hommikuprogrammi argipäevade saatejuhid Tiiu Sommer ja Lauri Hermann ning nädalavahetuste ärataja Kristiina Kraus avaldasid Elu24-le, mis on nende arvates Elmari edu saladus.

«Oleme väga hästi kokku töötanud tiim, sisuliselt loeme teineteise mõtteid nõnda, et sõnu polegi vaja,» pakub Hermann ja lisab rõõmsalt: «See omavaheline klapp on minu arust hästi tähtis ning kõik see eetritagune positiivne paistab välja ka varahommikuti otse-eetris.»

Hermanni arvates on Elmari hommikuprogrammis kõik mõnusalt tasakaalus: «Sõbralik lõõp ja jutuvada ei ummista muusikakraane ning piisav aeg jääb nautida ka head Eesti muusikat.»

Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Lauri Hermann.
Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Lauri Hermann. Foto: Margus Ansu

Kodumaist muusikat peavad suureks plussiks ka Kraus ja Sommer. «Eesti muusika, meie kodu ja kultuur oma mitmekülgsuses ja rikkuses. Päris inimestelt päris inimestele oma aususes ja lihtsuses,» viitab Kraus nende hommikuprogrammi edu saladusele.

Sommer lisab: «Mulle tundub, et lisaks parimale Eestis tehtud muusikale on meie saladus ausus ja heatujulisus.»

Hermann ei saa mainimata jätta, et kodumaised muusikud tulevad vaatamata varajasest kellaajast rõõmuga stuudiosse. «Ka need kohtumised lahedate inimestega nii vara hommikul annavad kindlasti eetripildile ohtralt värvi juurde.»

Küsimusele, mida saatejuhid teevad enda motiveerimiseks päevadel, mil neil on raske hommik, vastasid kõik kui ühest suust, et selliseid hommikuid ei olegi. «Neid päevi, mil ärgata ei tahaks ja töömõtted judinad peale ajaksid, polegi! Kui oleks, peaks kiiremas korras töökohta vahetama. Hommik on kuldne aeg – kõike saab ise luua, ka head tuju teistele,» ütles Sommer.

Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Tiiu Sommer.
Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Tiiu Sommer. Foto: Margus Ansu

Sama ütles ka nädalavahetuse ärataja Kraus: «Mulle meeldivad nädalavahetused koos kuulajatega! Ja seda rõõmu on ka mu häälest kuulda. Vaba päev, täis erinevaid sündmusi ja valikuid, kuidas seda veeta, aeg, kui saab perega koos olla, nautida pannkooke. See mõnus koosolemise aeg.»

Hermanni arvates on hommikuprogrammi menu taga just sedalaadi suhtumine. «Minu motivatsioon on alati laes. See vist ongi üks edu saladus, mis iganes tööd sa teed. Kui silm särab ja hääl heliseb, siis läheb kõik kui õlitatult. Iga tööpäev pakub midagi uut ning need neli hommikutundi lendavad valguskiirusel.»

«Kujutan raadiokuulajat ette kui sõpra ning siis igal hommikul kibelengi kiiresti raadiosse vahepeal kogunenud uudiseid jagama nii Tiiu kui kuulajatega. Alati on midagi ägedat, mida jutustada,» lisab Hermann rõõmsalt.

Kraus lisab lõpetuseks: «Elmar on parim oma lihtsuses. Oleme kaaslaseks igal ajal, olenemata sellest, kas ta on kodus, tööl või naudib nädalavahetust.»

Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Kristiina Kraus .
Raadio Elmar saatejuht-toimetaja Kristiina Kraus . Foto: Margus Ansu

Kantar Emori raadio ja muusika kuulamise seire andmetel pühendasid Eesti elanikud perioodil oktoober 2023 kuni märts 2024 raadio ja muusika kuulamisele keskmiselt neli tundi ja seitse minutit päevas. See on 15 minutit kauem kui aasta varem.

Värske uuringu järgi on igapäevaste raadiokuulajate jaoks populaarseim erakanal just Elmar, mida kuulab päevas 83 000 eestlast. Elmarist populaarsem on vaid rahvusringhäälingusse kuuluv Vikerraadio. 

Kommertsjaamadest on Elmari järel päevase kuulajate arvult teiseks Star FM 59 000 kuulajaga, kolmandat ja neljandat kohta jagavad Retro FM ja Sky Plus 54 000 kuulajaga.

Suuremate kommertsraadiote hommikuprogrammide (argipäevadel kell 6–10) päevase kuulatavuse edetabel:

  1. Raadio Elmar, saatejuhid Tiiu Sommer, Lauri Hermann ja Kristiina Kraus, 55 000 kuulajat,
  2. Sky Plus, saatejuhid Maris Järva, Alari Kivisaar, Rain Kelk ja Siim Taba, 42 000 kuulajat,
  3. Star FM, saatejuhid Pille Minev, Grete Kuld, Jürgen Pärnsalu ja Andres Puusepp, 41 000 kuulajat,
  4. Retro FM, saatejuhid Maris Kõrvits ja Rauno Märks, 30 000 kuulajat,
  5. Raadio Kuku, saatejuhid Brita-Maria Alas, Sander Punamäe, Madis Kimmel, 23 000 kuulajat.
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles