«MÕISTUS POLE ENDA TEHA!» Bussi küljes rippunud järjekordne adrenaliinisõltlane pälvis tähelepanu ka sotsiaalmeedias

Elu24
Copy
Tallinna linnaliinibuss. Pilt on illustratiivne.
Tallinna linnaliinibuss. Pilt on illustratiivne. Foto: Tairo Lutter

Nädalavahetusel võisid Lasnamäel liigelnud kodanikud silmata eriskummalist vaatepilti sellest, kuidas ühe bussi küljes rippus jänest sõitnud noormees. «Miks seda teha, kui saab ka bussis istuda?» ei suuda mitmed eluga riskimist mõista. 

Sotsiaalmeedias on tähelepanu pälvinud Lasnamäel Mustakivis klõpsatud foto, kuidas noormees sõitva bussi küljes ripub. Kõigest ühe päevaga on eluga riskinud adrenaliinisõltlase foto saanud ohtralt jagamisi ja kommentaare.

«Mõistus pole enda teha, nagu ikka,» nendib üks. Teine väljendab aga mõistmatust: «Miks seda teha, kui saab ka bussis istuda?»

«Pärast tasuta ühistranspordi lõpetamist saab see tavapäraseks teemaks,» viskab aga keegi nalja. 

Foto: Kuvatõmmis Facebookist / «EZ-дуны!» / Артем Зацепин

Eluga riskimine

Tallinna linnatranspordi teenindusdivisjoni direktor Hannes Falten tõdeb, et ühissõidukite küljes rippuvate nn adrenaliinisõltlastega on nad pidanud paraku alates 2023. aasta kevadest tegelema.

«Sotsiaalmeedia vahendusel levivad trendid annavad sellisele tegevusele kahjuks hoogu juurde. Kui näiteks sel talvel seda probleemi ei olnud, siis nüüd kevadel ja ilusamate ilmade saabudes näib, et see taas aktiveerub. Peamiselt on nendeks rippujateks olnud uljad noored, kellel tõenäoliselt puudub mõistmine, et see tegevus on eluohtlik mitte ainult nendele endile, vaid ka teistele liiklejatele. Kui bussi taga rippuv isik peaks hoo pealt teele prantsatama, võib see meie tihedas linnaliikluses põhjustada ahelavarii, mille tulemused on ettearvamatud,» manitseb Falten ja lisab, et kutsuvad kõiki tähelepanelikke linnakodanikke ja sõidukijuhte säärastest juhtumitest nii politseile kui ka bussi- või trammijuhile teavitama.

«Oleme teema viinud korduvalt ka meediasse, et pöörata probleemile tähelepanu, ja teeme siinkohal koostööd ka politseiga, et sellise teo toimepanijaid vastutusele võtta,» lisab Falten. «Vanemad peaksid aga lastele selgitama, kui ohtliku tegevusega on tegemist ning et enda ja teiste eludega mängimises pole midagi imetlusväärset. Ühiselt tegutsedes saame väärkäitumisele juba eos piiri panna, kuni see pole veel ohvreid nõudnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles