Muuseumis näeb, mis on õnn

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval, 14. veebruaril näitab Uue kunsti muuseum Jean Luc Leoni 2002. aastast pärinevat 52 minuti pikkust tööd "Otsides vene naist".
Laupäeval, 14. veebruaril näitab Uue kunsti muuseum Jean Luc Leoni 2002. aastast pärinevat 52 minuti pikkust tööd "Otsides vene naist". Foto: Internet

Pärnu uue kunsti muuseumis (Esplanaadi 10) veebruaris jooksva tõsielufilmide sarja sellenädalased kinopildid on seot sõbrapäevaga.

Reedel, 13. veebruaril linastub muuseumis Olaf Koelewijni ja Edwin Bakkeri (Holland) 2005. aastal valminud 50 minuti pikkune „Suudlused läbi klaasi".

Ekraaniteos kõneleb 32aastasest hollandlannast Denise de Boerist, kes, pidanud kuus aastat kirjavahetust Ameerika sarimõrtsuka Michael Delozier'ga, võttis kätte ja läks roimariga paari.

Nende abielu on vaid kohtumised vangla külalistetoas, suudeldagi saavad mees ja naine üksnes läbi klaasi ...

Kas see on õnn, küsivad Denise'i tuttavad sarkastiliselt. Kas õnne jaoks on üldse kindlad mudelid, juurdlevad filmi autorid.

Laupäeval, 14. veebruaril näitab uue kunsti muuseum Jean Luc Leoni 2002. aastast pärinevat 52 minuti pikkust tööd „Otsides vene naist".

Selles kujutab filmimees ehtprantslasliku muigega, kuidas jänkimehed käivad Venemaal ja Ukrainas naisi otsimas ja kuidas see siblimine mõnel mehepojal isegi õnneks läheb.

Sarja filmide seansid algavad kell 18, pääs neid vaatama on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles