NÄDALAPROGNOOS Ees on tõsine katsumus: kõige raskem võib olla kolmapäeva paiku (1)

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 26. veebruar – 3. märts 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Alanud nädal toob kaasa ühe paratamatu raskuskoha, mis vajab ületamist. Nimelt avaldab Saturn korraga oma distsiplineerivat ja takistavat survet nii Päiksele kui Merkuurile, tekitades suurt tõsinemist ning pannes paljusid inimesi mingi olulise otsuse üle pead murdma. 

Nii ühiskondlikul kui isiklikul tasandil varjutab see raske koorem muid tundeid ja mõtteid. Olukord võib tunduda depressiivne. Samas avaldub siin ka mingisugune tõehetk, millega lihtsalt peab silmitsi seisma. See võib olla valus tõde. 

Lisaks nõuab see seis, et võetaks vastutus ning käitutaks võimalikult küpselt. Kui tõe eest põgeneda, läheb seisund üha keerulisemaks. Kes aga alistub tõele ning võtab omalt poolt vastutuse nii, kuidas oskab, võib siit kitsaskohast lõpuks võitjana välja tulla.

Kõik see toimub ülipika Kuu tühikäigu ajal, mis algab juba teisipäeval kell 20.21 ning lõppeb neljapäeva hommikul kell 05.09. See näitab omalt poolt, et aeg on hea suure otsuse kaalumiseks ja mõtisklemiseks, kuid lõplikult tuleks see teha alles pärast tühikäiku. Sel perioodil võib tabada paljusid suur segadus, motivatsiooni langus ning teiselt poolt Saturni surve, millest eelpool oli juttu. See on psühholoogiliselt päris keeruline kombinatsioon. 

Nende seisude taustal on lisaks veel midagi suurt toimumas. Nimelt «haavatud tervendaja» Chiron on jõudnud ühendusse Kuu Põhjasõlmega (mõjuväljas 25. veebruarist kuni 14. märtsini). On saabunud aeg tegeleda mõnede oma sügavaimate hingehaavadega, mis ei lase elus edasi liikuda, ent mille juured võivad olla juba päris kaugel ja sügaval. Neil päevil võivad inimesed märgata, et «see asi» annab jälle tunda. 

See võib olla seotud valuga oma tahte ja individuaalsuse väljendamisel, julguse ja enesekindluse puudusega. Tuntakse end võimetu või saamatuna. Inimesed ei pruugi seda välja näidata, aga sisimas tõstab see ebameeldiv tunne pead. Tegelikult on praeguse aja eesmärk sellest valukohast läbi minna ning murda tee uude tulevikku. Kuid see saab juhtuda ainult oma haava tunnistades. 

Seega toob nädal omajagu katsumusi, kuid õnneks nädala teine pool kingib ka paar toetavat seisu.

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäeval viibib Marss kvadraadis Jupiteriga, tõstes füüsilist energiat ja teotahet, kuid siinkohal võidakse paljuga ka üle pingutada. Inimesed hindavad oma võimeid üle või tõukavad ennast ja teisi tagant tegudesse, milleks tegelikult ei olda veel valmis. Suur pealehakkamisvõime ja entusiasm on muidugi head, tuleb lihtsalt osata seda õigesti suunata ning tasakaal leida. Sellest ei juhtu ka midagi, kui praegu kõike meeletult suurelt ei tee. Iseenesest füüsilist tegevust võiks selles päevas olla küll.

Kolmapäeval tekib kolmikühendus, mil Päike, Merkuur ja Saturn kohtuvad 9 kraadi Kalades. Siin toimub mingisugune suur tasakaalustamine reaalsuse ja illusiooni vahel. Selleks on vaja aga tõega silmitsi seista ning seejärel vastutus võtta, mis võib tähendada ühe raske otsuse tegemist. Selles mõjus võib olla tunne, et tiivad on kärbitud ja hing on kinni. Tuleb pidada meeles, et see kogetav kitsendus on ajutine ning vajalik. See võib tuua olulise (kuigi raske) taipamise.

Võib ka juhtuda, et Saturn kristalliseerib ära mingid ideed, mis seni on hõljunud ebamääraselt (kolm taevakeha on kõik Kalade märgis). Plaanid, mis seni olid ähmased, hakkavad omandama struktuuri. Ent Saturn tühistab unistused, mis reaalsuses ei kanna. Kerge see päev kindlasti ei ole, aga kui teha nii, nagu «Saturn tahab» (võtta vastutus ja näidata välja küpsust), võib sellest kokkuvõttes ka midagi kasulikku tulla. 

Neljapäeval jõuab Merkuur sekstiili Jupiteriga, tuues kaasa kergema tuuleiili ning mõtetesse värskust ja lootust. Paistab, et pärast pika Kuu tühikäigu lõppemist saabub ikkagi rohkem selgust ja rahu. See on igasuguseks kommunikatsiooniks ning oma ootustest ja plaanidest teavitamiseks hea päev. 

Reedel jõuab Päike sekstiili Jupiteriga ning Veenus sekstiili Chironiga, tuues veelgi lohutust, lootust ja tervenemist. Siin võivad ilmneda uued võimalused, mis avanevad tänu nädala esimeses pooles tehtud «tööle». Ka suhetes võib tuua nüüd helgem aeg ning südamed rohkem avaneda. Kes on kolmapäevast endiselt kange, leiab siit vähemalt natukenegi leevendust. Võti seisneb oma meele ja südame avamises.

Pühapäeval läheb täpseks Merkuuri opositsioon Must Kuu Lilithiga, mis innustab inimesi väljendama oma kõige sügavamat tõde, instinktiivset tõde. Teistele võib see väga meeldida või väga mitte meeldida. Tullakse välja julgete ja originaalsete ideedega, ent samuti öeldakse nüüd kergemini asju, mida tavaliselt hoitakse tagasi. See võib olla kas vaimustav või tohutult ebamugav. See on ka üks nn vilepuhuja seise. 

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 20.21 – neljapäeval kell 05.09 

Laupäeval kell 09.47–15.56

Esmaspäeval kell 17.40–23.15

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Retrograadsed planeedid puuduvad! Kõik planeedid on otseses liikumises kuni 2. aprillini.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta!

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles