TÄNA «KUUUURIJAS» Vägistamise ja väljapressimise eest trellide taha saadetud Tartumaa mees mõisteti kahes kohtuastmes õigeks

Elu24
Copy
Tartumaa mees «Kuuuurija» saates.
Tartumaa mees «Kuuuurija» saates. Foto: Kuvatõmmis saatest «Kuuuurija»

Täna kell 20.00 toob «Kuuuurija» vaatajateni mõtlemapaneva loo Tartumaalt pärit Markost, kelle elu muutus mitu aastat tagasi drastiliselt, kui teda süüdistati vägistamises ja ta saadeti mitmeks aastaks trellide taha. Tänaseks on kaks kohtuastet Marko õigeks mõistnud.

Kahe lapse isa Marko esineb saates anonüümselt, seda nii käimasolevate kohtuasjade ja oma kirju mineviku tõttu. Mees räägib, et tema perekond on juhtunu pärast kõvasti kannatada saanud ja seda uuesti läbi elada nad enam ei suudaks.

33-aastase Marko elu võttis ootamatu pöörde, kui ta tutvus ühise sõpruskonna kaudu 18-aastase Lauraga. Alguses oli nende vahel lihtsalt sõbralik suhtlus, kuid ajapikku hakkasid nad omavahel rohkem aega veetma. Mehe ja noore naise vahel tekkis tugev sõprus, mis hiljem arenes romantiliseks suhteks.

Ent nende suhe muutus keerulisemaks, kui Marko otsustas selle lõpetada ja koju oma elukaaslase ja lapse juurde tagasi kolida. Laura ei suutnud Marko otsust aktsepteerida ja asus meest ähvardama ning väitis, et too on talle raha võlgu.

Marko sõnul ei võtnud ta ähvardusi tõsiselt ning arvas, et naine teeb nalja. Suhteprobleemid süvenesid ning kulmineerusid sellega, et Laura esitas politseile süüdistuse vägistamises ja väljapressimises. Marko vahistati tema koduukse ees. Mehe sõnul olid kinnipidamise tunnistajateks ka tema elukaaslane ja väike tütar.

Ligikaudu kahe aasta pikkuse kohtupidamise ajal viibis Marko vahi all. Prokuratuur tegi Markole ka ettepaneku kokkuleppeks, mille vastuvõtmisel oleks teda karistatud üheksa-aastase vangistusega. Mees aga keeldus sellest, teades, et ta on süütu.

Marko mõisteti õigeks lõplikult teise astme kohtumenetluse käigus, kui Tartu ringkonnakohus leidis, et etteheidetud süütegusid ei ole ta siiski toime pannud. Otsus tehti 2022. aasta augustis, umbes kaks aastat pärast esialgse süüdistuse esitamist.

Kõigest lähemalt kell 20.00 Kanal 2 saates «Kuuuurija».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles