NÄDALAPROGNOOS Nädala teises pooles käivitub uus jõud: saatuse teeristil on võimalik teha oluline pööre

Margit Korbe
, astroloog
Copy
11. jaanuaril algab kuuloomine Vähis, mis jääb seekord saatusesõlmede keskpunktile.
11. jaanuaril algab kuuloomine Vähis, mis jääb seekord saatusesõlmede keskpunktile. Foto: Erakogu

Sellised on planetaarsed ühismõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 8.–14. jaanuar 2024. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädal algab kuutsükli lõpuga – need viimased päevad enne kuuloomist on tavaliselt kõige väsinumad, mil ei tasu midagi uut alustada ega endalt liiga palju oodata. Juba neljapäeval toimub aga uue kuutsükli sünd ning nädalalõpp tõotab lisada hoogu ja entusiasmi.

Ent suuremas pildis viibime vanade protsesside lõppemise ajas ning kogu eesolev kuutsükkel keskendub rohkem minevikule kui tulevikule. Tuleb mõista, et need kokkuvõtted, lõppemised ja tulemuste hindamised on vajalikud selleks, et saaks võtta vastu täiesti uue energia, mis saabub veebruaris algavas kuutsüklis ning käivitab viimaks uue aasta. Me ei ole veel päris kohal.

Kui aasta algas üsna kehva nädalaga, siis aasta teine nädal tuleb juba märksa parem. Nädala teine pool aitab meid rajale tagasi ning saame üha paremini aru, mida on vaja järgmiseks ära teha, et asjad liiguksid edasi. 

Selle nädala peamine väljakutse seisnebki saatuse teeristil olles õige suuna valimises. Pange tähele, millised dilemmad tekivad neljapäeva kandis. On võimalus valida oma teguviisis ja eneseväljenduses uus suund, mis nõuab küll julgust, kuid aitab meid vanast mustrist välja. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Teisipäevaööl kell 03.24 viibib Merkuur kvadraadis Neptuuniga, tuues juba esmaspäevaõhtusse veidi segadust, kommunikatsiooni häireid, mõttehägusust, aga stimuleerides ka kujutlusvõimet. Sel ajal ei tasu võtta ette suurt täpsust nõudvaid tegevusi. Sisemine motivatsioon võib olla madal ning kõige rohkem aitab siin tegelikult puhkus. 

Kolmapäevööl kell 02.07 jõuab Päike trigooni Uraaniga, seega juba teisipäeva õhtutundidel võime kogeda midagi värskendavat ja inspireerivat. Võib tulla märk, et midagi uut on tulemas – see võib olla lihtsalt sisemine aimdus. Ent see annab lootust ja parandab enesetunnet. See päev võib näidata, et teatud takistused kaovad eest ning meil on rohkem vabadust, kui arvasime. 

Lisaks on kolmapäeval veel Marss sekstiilis Saturniga, mis viitab, et aeg stabiliseerib meie tegevust ning isegi, kui liigume väga aeglaste sammudega, astume koguaeg üha edasi. Takistusi ei ole, tuleb olla lihtsalt kannatlik ning jätkata sellega, mis oluline. See päev on hea ka korra loomiseks ning oma tegevuskava etteplaneerimiseks. Ebatõhusaid ja tühiseid tegevusi on nüüd kergem lõpetada ja kõrvale jätta.

Neljapäeval kell 13.57 algab kuuloomine Kaljukitses 20°44’. See kuutsükkel saab olema justkui karmaline kokkuvõte möödunud aastast, mis nõuab veel vanade asjade lõpetamist, võlgade tasumist, kokkuvõtete tegemist ning näitab meile ära, mida tuleb teha, et jõuaksime päriselt oma elus uude ajajärku. Kuigi see kuutsükkel tuleb ühest küljest tõsine ja töine, kaasneb sellega ka justkui tõotus, et kui need asjad ära teeme, ootab ees midagi väga uut ja põnevat.  

Päike ja Kuu on kuuloomise ajal kuusõlmede keskpunktil ehk saatuse teeristil. Oleme jõudnud oma isiklikes eludes, aga ka ühiskondlikus ja globaalses plaanis punkti, kus on võimalik valida uus tee, kuid see nõuab suurt julgust. See on väga pingestatud punkt, sest on selge, et vanaviisi jätkamine hoiab meid lootusetus seisakus, kuid uutviisi tegutsemine nõuab tundmatusse hüppamist. Tekkiv pinge võib aga purustada vana karmalise mustri. 

Neljapäeval on veel Veenus trigoonis Chironiga, mis on seotud südamehaava tervendamisega. Kuna aspekt jääb ka kuuloomise kaarti, võib algav kuutsükkel aidata tervendada ka vanu südamehaavu ning panna külmunud südamed tasapisi uuesti avanema. Paistab, et saabuv kuutsükkel püüab meid avada uutele võimalikkustele.

Reedel jõuab Marss trigooni Jupiteriga, tuues nädalalõppu energiat, entusiasmi ning tegutsemissoovi. Paistab, et midagi on läinud liikuma, millega tegelemist nauditakse ja millesse usutakse. See seis annab tunde «ma suudan!» ning ollakse valmis julgemaid samme tegema. Ent see aeg sobib väga hästi ka igasuguseks füüsiliseks aktiivsuseks ja seikluseks. 

Pühapäeval viibib Veenus kvinkunksis Uraaniga, lisades rahutust ja rahulolematust – siin on tugev vajadus uudsuse ja värskuse järele, kuid samas üllatused tekitavad ebamugavust. Sisuliselt toimub siin eelistuste ümberhäälestumine, kuid tulemused ei ole veel selged ning hetkel peab lihtsalt kohanema. Uute asjade ja tegevuste proovimine on tegelikult hea mõte. Suhetes tasub olla iseenda ja partneri muutuvate soovide suhtes kannatlik.

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval kell 20.24 – kolmapäeval kell 03.34

Reedel kell 04.32–05.02

Laupäeval kell 11.58 – pühapäeval kell 05.29

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui eesmärk pole just midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Retrograadsed planeedid

Vaid üks retrograadne planeet: Uraan. Retrograadne faas lõppeb 27. jaanuaril.

Siit saad teada lähemalt planeetide retrograadsuse kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles