Pankrotis Jaapani linn rendib end firmadele ja organisatsioonidele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Izumisano linnavalitsuse hoone
Izumisano linnavalitsuse hoone Foto: Wikipedia.org

Jaapanis Osaka lähedal asuv väikelinn on kohe pankrotti minemas ning raha saamiseks lubab firmadel ja organisatsioonidel enda ja linnas leiduvat ümber nimetada.

Izumisano rahasaamise plaani peab veel heaks kiitma kohalik piirkondlik omavalitsus, edastab The Telegraph.

Võimalik, et Izumisano hakkab kunagi kandma Sonytowni, Mitshubishiville`i või Seiko City nime.

Nii Jaapanis kui mujal maailmas kannavad suured spordiareenid sponsori nime. Kuid Izumisano oleks esimene linn maailmas, mis saaks rahastaja nime.

«Lasime käiku kõik, et oma rahalist olukorda parandada. Meie linnas asub ka rahvusvaheline Kansai lennujaam ning firmad peaks olema juba selle tõttu meist huvitatud,» sõnas selle linna ametnik.

Izumisanos elab 100 000 inimest ning see linn on Lõuna-Jaapanis suuruselt teine. Selles linnas on Jaapani odavlennufirma Peach Aviaton peakorter, Jaapani kõrguselt teine ehitis  - 525-meetrine Rinku Gate Tower ning Osaka ülikooli linnak.

Kansai lennujaam valmis 1994. aastal ning siis arvati, et koos sellega hakkavad paiga vastu huvi tundma suured ja kuulsad firmad. Esialgu see nii oligi. Kuid nüüdne majanduslangus andis tagasilöögi ning linn on nüüdseks pankroti äärel.

Viimased kolm aastat on linn saanud majandamiseks raha Jaapani keskvalitsuselt.

Lisaks nimele, on linn raha eest valmis ümber nimetama linnavalitsuse hoone, teed, tänavad ning veel mitu paika.

Izumisano ametnike kinnitusel oodatakse nii kodumaiseid kui välismaiseid sponsoreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles