NÄDALAPROGNOOS Nädal algab vaikselt, aga võib lõppeda suure pauguga

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 15. kuni 21. mai 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädal algab väsinult, kuna on kuutsükli lõpupäevad ja seljataha jääb intensiivne varjutuste periood. Enne nädalalõppu ei maksa kindlasti millegi uuega alustada ja pigem tasub rohkem puhata.

Loe ka: HUVITAV TEADA 〉 Varjutuste periood tõestas end taas: hämmastavad kokkulangevused

See-eest algab uus kuuloomine reedel tohutult dünaamiliste seisudega, mis kulmineeruvad pühapäeval ning räägivad suurtest konfliktidest ja võimuvõitlusest, aga ka reaalsetest läbimurretest.

Paistab, et nädala esimeses pooles on targem puhata ja koguda jõudu ning nädalavahetusel rakendada see otsustavasse tegevusse, kuid konflikte tuleks vältida. Nädalalõpp võib tuua varjutuste perioodi tulemused. 

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval viibib Marss trigoonis Neptuuniga, tuues kaasa veidi unenäolise voolamise, ning siis soovitakse rohkem omas rütmis ja intuitsiooni najal tegutseda. Praktilised tegevused ei ole selle seisu ajal üldse paeluvad, ent kui segada need loomingu, unistuste või isegi romantikaga, saab juba rohkem asja.

Neptuun kindlasti aeglustab Marssi ja paljud võivad tunda, et ei ole suurt motivatsiooni igapäevaeluga tegeleda. See seis sobib aga hästi hingestatud ja inspireeritud tegevuseks ning ka lihtsalt sisetunde järgi kulgemiseks. Nii võib saada isegi päris maagilisi elamusi. Ent alkoholist ja muudest meelehägustajatest tasuks hoiduda.

Teisipäeval-kolmapäeval suuri aspekte planeetide vahel ei ole, isegi Kuu ei tee teisipäeval kogu päeva jooksul ühtegi aspekti. See-eest toimub suur planetaarne nihe: Jupiter siseneb Sõnni. Liikumine kardinaalsest tulemärgist fikseeritud ehk püsivasse maamärki toob kaasa suures plaanis aeglustumise.

Neljapäeval aga jõuab Jupiter kvadraati Pluutoga (mõju kestab 14. kuni 21. maini), mis räägib võimenduvast kriisist seoses ressursside ja majandusega. Võimalik on ka, et sel ajal püütakse jõuga mingisugune seda teemat puudutav muutus läbi suruda. Siin on tohutu surve väärtustele ja rahale, aga ka üldse laiemas mõttes ressurssidele. Seis võimendab samuti ambitsioone ja suhtumist «pean saama, mis tahan». Ka muutused võimuküsimustes, mis on olnud õhus juba pikemat aega, võivad toimuda nüüd. 

Viimati oli see aspekt 2017. aasta augustis, kuid esimest korda elus kogeme seda nii, et Pluuto on Veevalajas ja Jupiter Sõnnis – mõlemad fikseeritud kangekaelsetes märkides. 

Samal ajal on õnneks mõjus ka Päikese sekstiil Neptuuniga, mis pehmendab päeva ning lisab idealismi, lootust ja mõistmist. Tuleb mainida, et tegu on kaduneljapäevaga ja käes on täielik vanakuu põhi. Üldine energiatase on tegelikult väga madal ja õhus on lõpetav energia. Varjutuste perioodi lõpuhingused toimuvad just siin. 

Reedel kell 18.53 leiab aset kuuloomine Sõnnis 28°25' – see ei jää kuigi kaugele «deemontäht» Algolist Sõnnis 26°25', mis on seotud sümboolselt peade maha võtmisega. Mingil määral jõuab see energia algavasse kuutsüklisse. Reedel ilmub ka kuuloomise horoskoop.

Algoli tähendusest loe lähemalt siit!

Laupäeval kell 18.32 siseneb Marss Lõvisse, fikseeritud ehk püsivasse tulemärki. Marss väljub passiiv-agressiivsest Vähist ning astub uhkesse, vaprasse ja kartmatusse Lõvi märki. Teod muutuvad nüüd tulisemaks ja motivatsioon kasvab. Marss Lõvis tähendab, et kui kellegi või millegi au on mängus, ollakse valmis võitluses lõpuni minema.

Pühapäeval toimub võimas ja transformatiivne Marsi opositsioon Pluutoga (täpsemalt kell 6.11 hommikul, kuid tegelikult tunneme seda juba alates laupäevast). See on energia, mis võib täielikult muuta tegevuse suunda, nii et tagasiteed enam ei ole. Samuti on see energia väga plahvatusohtlik, kuna kaks kõige agressiivsemat ja sõjakamat planeeti satuvad täpselt vastamisi. See on aga ka ülidünaamiline ja paneb päriselt asjad liikuma.

Kui mõni tegevus on olnud pikalt ootel, mingi olulise asjaga on venitatud või pole tahetud silmitsi seista, siis Marsi opositsioon Pluutoga viib selle teema haripunkti ja annab jõu otsustavaks sammuks.

See leiab aset korra kahe aasta jooksul ning viimati kogesime seda 2021. aasta 5. juunil. Ent esimest korda meie kõigi eludes toimub see Lõvi-Veevalaja teljel (alates 2008. aastast toimus see iga kord Kaljukitse-Vähi teljel, sest Pluuto läbis Kaljukitse). 

Seda aega tasub hoolega tähele panna ja vaadelda, kuna samas väljenduses opositsioonid hakkavad toimuma kuni 2043. aastani. Kui võitlused Vähi-Kaljukitse teljel olid seotud turvatunde, perekonna, kuulumise, autoriteedi ja kuuletumisega, siis võitlused Lõvi-Veevalaja teljel on seotud isikliku tahte, soovide, eneseväljenduse, individuaalsuse ning vabadusega.

Lisaks on pühapäeval Päike trigoonis Pluutoga, mis soodustab samuti sügavate tuumtasandi muutuste tegemist. See seis taastab elujõudu, seksuaalsust ja elutahet. Lihtsam on aktsepteerida, et miski peab surema, selleks et uus elu võiks alata. See on väga jõustav seis.

Nädalavahetus tuleb tõeliselt intensiivne, kuna peategelaseks kujuneb surma ja taassündi valitsev Pluuto (opositsioon Marsiga, trigoon Päiksega ja endiselt kestev kvadraat Jupiteriga). 

Kuu on tühikäigul

Kolmapäeval 12.09–15.28

Reedel 20.50–21.48

Nendel aegadel tasub vältida olulisi algatusi ja otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Siit saad teada lähemalt Kuu tühikäigu kohta!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles