Kurb päev loomasõpradele: suri maailma vanim lõvi

Elu24
Copy
Lõvi. Pilt on illustreeriv.
Lõvi. Pilt on illustreeriv. Foto: 2021 Photography/Shutterstock

Keenia võimud teatasid reedel, et suri metsik isane lõvi, kes arvati olevat üks maailma vanimaid.

19-aastane Loonkiito suri Olkelunyieti külas kolmapäeva õhtul pärast seda, kui oli läinud aedikusse karjaloomade seast endale saaki välja valima. Lõvi oli vana ja nõrk ning eksis rahvuspargist kaugemale toitu otsima, mistõttu kohalikud karjakasvatajad tapsid ta odaga, kui looma veistest eemale tõrjusid. Väidetavalt suri lõvi peahaavade tõttu. 

Keenia metsloomade kaitseorganisatsiooni pressiesindaja Paul Jinaro ütles, et Loonkiito oli vana lõvi, kellel oli probleeme. Täisjõus lõvi läheks nimelt püüdma loomi rahvuspargis, kuid vana lõvi uitas kaugemale ning kariloomad tundusid talle olevat kerge saak, vahendab Mirror.

Väidetavalt sisenes 2004. aastal sündinud lõvi veiste karjatusalale kella 21 paiku õhtul kohaliku aja järgi, mille järel karjatajad teda odadega ründasid. Lõvi oli vanuse tõttu nõrk ja suri odadega tekitatud peahaavadesse.

Kohalik looduskaitsjate rühmitus meenutas majesteetlikku looma emotsionaalses Facebooki postituses kui vastupidavuse ja kooseksisteerimise sümbolit.

«Raske südamega jagame uudist Loonkiito, võib-olla Aafrika vanima isalõvi surmast.» Kui Loonkiito oli 19-aastane, siis tavaliselt elavad lõvid vaid 13-aastaseks.

Looduskaitsjad kirjutavad, et meeleheitel lõvid otsivad toitu sageli kariloomade seast ning kuna karjapidajad on kaotanud järjest tihedama põua tõttu nii mõnegi looma, on nad eriti valvsad ja altid oma allesjäänud loomade eest võitlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles