KUULA ⟩ Eesti Laulul osalenud räppar Jyrise tegi Soome euroloost omamoodi versiooni

Elu24
Copy
Jyrise. Eesti Laul 2022 teine poolfinaal. 5. veebruar 2022 Saku suurhallis.
Jyrise. Eesti Laul 2022 teine poolfinaal. 5. veebruar 2022 Saku suurhallis. Foto: Sander Ilvest

Eesti Laulul laiemat tähelepanu pälvinud räppar Jyrise andis Soome tänavusele euroloole uue kuue! 

«See lugu on nii äge, et ma tahtsin teha sellest enda versiooni,» räägib Jyrise, kes tegi Soome Eurovisiooni laulu «Cha cha cha» eestikeelse variandi.

«Mõned sõnad on samad kui originaalloos, aga lisasin sinna palju enda teksti ja tegin natukene paar asja teisiti kui originaalloos,» selgitas muusik. 

Kuula lugu siit! 

Jyrise pälvis laiemat tähelepanu möödunud aastal, kui osales Eesti Laulul looga «Plaksuta».

«Olen teinud Soomes muusikat juba 16 aastat ja 2020. aasta kevadel mõtlesin proovida midagi uut. Siis tuligi pähe mõte teha muusikat eesti keeles,» rääkis muusik Elu24-le mullu enne Eesti lauluvõistlust. «Tahtsin näha, kas ma üldse oskan eesti keeles muusikat kirjutada. Kirjutasin ja salvestasin esimese loo ära ja tuli välja, et see oli palju kergem kui soome keeles,» nentis ta.

Jyrise on sündinud Paides aastal 1989 ja kolis koos perega Soome 1992. aastal. Ta on teinud Soomes muusikat aastast 2005, aga kevadel 2020 pani soome muusika pausile ja nüüd teeb lugusid ainult eesti keeles. Aastal 2021 ilmus Jyrisel kokku seitse singlit ja muusikavideod: «Kesklinn», «Plaksuta», «California» ja «Saagim». 2022. aasta novembris ilmus tema debüütalbum nimega «Nüüd mitte kohe».

Kuula ka originaalset Soome eurolugu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles