NÄDALAPROGNOOS Nädal asetab paljud teeristile: kas kordad minevikku või liigud edasi?

Margit Korbe
, astroloog
Copy
Foto: Shutterstock

Sellised on kollektiivsed planetaarsed mõjud, mis saadavad meid kuupäevadel 9.–15. jaanuar 2023. Loe lähemalt, mida nädal toob.

Nädala esimesed päevad mööduvad veel täiskuu järellainetuses ning siis hakkab Kuu tasapisi kahanema. Nädal pärast täiskuud ja enne kuu viimase veerandi algust on tavaliselt kergema energiaga – suur kulminatsioon on just ära olnud ning lõpp veel otseselt ei paista.

Seda aega kuutsüklis seostatakse seemnete laiali kandmisega – mingi küsimus või olukord on täiesti läbi valgustatud, kogemus ja teadmine omandatud ning nüüd võib seda lihtsalt jagada. Selles faasis sündinud inimesed on tihtipeale loomult õpetajad.

Eesolev nädal asetab paljud inimesed teeristile, kus testitakse, mida nad on seni ära õppinud. Tehtavad valikud on suure kaaluga – tuleks valida kõrgem tee, isegi kui see ei ole mugav.

Loe ka: SUUR AASTAHOROSKOOP 〉 2023. aastal siseneme senitundmatusse ning järgneb kummaline vaikus

Planeediseisud nädalapäevadel

Esmaspäeval on Merkuur trigoonis Uraaniga ja Veenus trigoonis Marsiga, tuues kaasa palju vaimustust, värskust ja põnevust. See on dünaamilise energiaga päev, kus kõike on võimalik lahendada harmooniliselt. Eriti hästi sobib see mistahes loominguliseks tegevuseks, aga ka romantikaks.

Teisipäeval jõuab Veenus kvadraati Põhjasõlmega Sõnnis. Siin läheb täpseks teerist, millest eespool juttu oli. Küsimus on selles, kuidas me oma väärtushinnanguid seame. On kaks teed – üks neist viib meid tagasi minevikumustritesse, teine viib aga edasi sinna, kuhu hing jõuda soovib. Nüüd tuleb hoolega jälgida olukordi, mis esile kerkivad, sest siin võib olla võti. Kas on mingi oluline väärtus, mida oma ellu soovime, kuid milles oleme korduvalt kompromissile läinud? Mida valid nüüd?

Kolmapäeval teeb Chiron kvadraadi Merkuuriga, mis lisab päeva suurt tundlikkust sõnade ja mõtete suhtes. See tähendab, et keegi võib kedagi tahtmatult haavata. Mõnikord aga haavame end ise oma mõtetega. See aspekt võib eriti tekitada tunde, et meie eneseväljendusvõime või teadmised ja oskused pole piisavad. Kuna Merkuur on endiselt retrograadne, võib meenuda mõni varasem olukord, kui oleme kellegi sõnade tõttu haiget saanud. See võib nüüd isegi korduda. Samas on siin ka võimalus, et saab mõne sellise vana haava selgeks rääkida. Kui midagi olulist on jäänud välja ütlemata ja see teeb haiget, on nüüd aeg sellega tegeleda. 

Neljapäeval liigub aga Chiron sekstiilis Veenusega ja kell 22.56 lõppeb viimaks Marsi retrograad. Kuigi kolmapäev võis olla haavav, siis juba neljapäev toob tervendust. Süda on üldiselt rohkem avatud ja kergem on väljendada ka seda, mis muidu on raskem. Süda võib nüüd isegi terveneda.

Marss on liikunud alates 30. oktoobrist retrograadselt ning lõpuks ometi saab see tagurpidikäik läbi. Edasiliikumine on olnud takistatud ning paljusid plaane ei õnnestunud sellel ajal teostada või tuli kogeda ebamugavust ja ebaõnnestumisi. Samuti on tähelepanu olnud meie vanadel käitumismustritel – oli küllaldaselt aega, et neid analüüsida ja korrigeerida. Nüüdsest aga pöörab Marss pilgu taas ettepoole. Kuigi uue hoo sisse saamine võtab veidi aega, liigub kõik nüüd selles suunas. Eriti suurt kergendust võivad tunda Kaksikute tähemärgi esindajad, kuna Marss pöörab end ringi just selles sodiaagimärgis.

Reedel viibib Päike sekstiilis Neptuuniga – see on mõnusalt unistav ja pehme energiaga päev, kui on lubatud elu veidi läbi roosade prillide vaadata, ilma et negatiivseid tagajärgi peaks kogema. Unenäod võivad olla väga meeldivad ja muinasjutulised. Motivatsiooni argieluga tegeleda võib olla tavalisest vähem, kuid selle seisu all osatakse õnneks ka igapäevaelus maagilist näha. Kaastunne ja empaatia on nüüd kõigile kättesaadavamad. See on hea aeg, et otsida kontakti oma hingega.

Öösel vastu pühapäeva teeb Veenus kvadraadi Uraaniga, kuid selle mõju võib olla tajutav juba laupäeva õhtul. See seis toob suhetesse rahutust, üllatusi ja ootamatusi. Kes otsib romantilist seiklust, võib selle leida, kuid mõtleb tagantjärele, mis tal küll arus oli. Vaimustus tuleb ja läheb nagu välk selgest taevast. Rutiinid mõjuvad sel ajal eriti ahistavalt, tuntakse suurt vabadusejanu. Mõnel juhul aitab see seis suhtele taas elu sisse puhuda, kuid tulemused ei pruugi olla püsivad. Parim lahendus oleks teha sõprade või partneriga koos midagi spontaanset ja ebatavalist. 

Pühapäeval algab ka pikk Merkuuri-Marsi kvinkunks, mis kestab kuni 23. jaanuarini. Kvinkunks on peenaspekt, mis toob kaasa ebamugavust, kohmetust, sobimatust ja mõistmatust. Ühes otsas on Merkuur, mis juhib meie mõtteid, plaane ja suhtlemisvõimet, teises otsas aga Marss, mis juhib meie tegevust, motivatsiooni ja füüsilist energiat. Seega võib aimata, et ees on ebamugav nädal, mis nõuab palju kohandusi – pea ja keha ei suuda justkui hästi koostööd teha. Esile võib kerkida mitmeid ebamugavaid olukordi, kuid need ei ole dramaatilised ega maailma muutvad – lihtsalt tüütud ja ebameeldivad.

Siit saad teada, mida tähendab Kuu tühikäik!

Kuu on tühikäigul

Teisipäeval 03.52–17.16

Reedel 01.06–04.57

Pühapäeval 10.39–14.09

Nendel aegadel ei tasu teha suuri otsuseid, kui just eesmärk pole midagi tühistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles