KOHTUOTSUS ⟩ Tallinnas McDonald'si ees märatsenud noormehed astusid kohtu ette

Chrislin Metsanurm
, Elu24 suvereporter
Copy
Ilja Grigorjev ja Oleg Fedortšuk Harju maakohtus.
Ilja Grigorjev ja Oleg Fedortšuk Harju maakohtus. Foto: Foto: Taavi Sepp

Ülemöödunud aastal Viru McDonald'si ees rüseluse korraldanud mehed astusid 6. juulil kohtu ette, et panna kuriteole punkt.

Kolmapäeval, 6. juulil kogunesid Harju maakohtusse Ilja Grigorjev ja Oleg Fedortšuk koos oma kaitsjatega. Mehed korraldasid kaks aastat tagasi Viru tänava McDonald'si ees rüseluse, kus osalesid naine ja kaks noormeest. Mehed lahkusid sündmuskohalt kehaliste vigastustega. Kannatanud ei soovinud maakohtus istungil osaleda. 

Avaliku korra rikkumine ei olnud ainus põhjus, miks Oleg pidi sammud kohtumajja seadma, vaid tema puhul võeti menetlusse kaks kuritegu. 2019. aastal pani ta toime varguse koos tuvastamata isikuga. ABC Supermarketsile kuuluvast Comarketist napsati 134,57 euro eest kaupa. Kohtuotsusest tulenevalt peab Oleg varastatud kauba täies mahus kinni maksma. 

Kaklus McDonald'si ees

Lisaks pani Oleg toime avalikus kohas käitumise üldnõuete rikkumise koos teise süüdistava Iljaga, rünnates 2020. aastal McDonald'si söögikoha ees kolme inimest.

Viru tänava McDonald's
Viru tänava McDonald's Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

6. juunil määrati kohtuotsuses meestele kuus kuud vangistust, millest mõlemal mehel on kantud kaks päeva. Soovi korral saab Oleg asendada karistuse 172 tunni üldkasuliku tööga, mis tuleb ära teha kahe aasta jooksul. Kuritöökaaslase Ilja puhul ei pöörata vangistust täitmisele, kui ta ei pane määratud katseaja jooksul toime uut kuritegu. 

Vahetult enne istungit tegi prokurör ettepaneku lahendada asi kokkuleppemenetluses, mille suhtes vaidlusi ei tekkinud ja saadi kokkuleppele. Kumbki süüdistatav ei soovinud selgitada, miks sõlmiti kokkulepe, kuid nad tunnistasid, et tegid seda vabatahtlikult. Meeste ülesandeks jääb järgida käitumisnõudeid, elada oma alalises elukohas, ilmuda regulaarselt kriminaalhooldaja juurde ning alluda kontrollile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles