VIDEO Kurski sõdurid saadeti rõõmuhõisete ja auavalduste saatel Venemaalt Ukrainasse (5)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Kurski oblastist saadeti sõdurid Ukrainasse.
Kurski oblastist saadeti sõdurid Ukrainasse. Foto: Kuvatõmmis videost/ Twitter

Kurski oblasti inimesed juubeldasid ja lehvitasid, kui kohalike vägede kolonn hakkas Venemaa lippude lehvides Ukraina suunas liikuma. Netirahvas on sellise vaatepildi peale aga äärmiselt pahane ning sõna võttis ka Ukraina kaitseministeerium.

Videos lehvitavad venelased lippudega ning juubeldavad, saates nii teele oma sõdurid. Jäädvustusele on püütud ka mees, kes kannab seljas NSV Liidu märgistusega riietust. Näha saab ka armeele iseloomulikku vormi kandvaid lapsi.

Ukraina kaitseministeerium teatas kõnealusele videole jäädvustatud vaatepildi peale, et nendest kaadritest on näha, kuidas Venemaa sissetungi Ukrainasse ei saa nimetada ainult Putini sõjaks. «See on ka nende sõda,» seisis avalduses. «Tihti öeldakse, et venelased ei peaks sanktsioonide pärast kannatama – lõppude lõpuks alustas sõda ju Putin, mitte Vene rahvas. Selles videos lubavad aga Venemaa Kurski oblasti elanikud Vene sõdureid rõõmsalt ukrainlasi röövima, vägistama ja tapma.»

Allolev video levib kulutulena ka ühismeedias. 

Putin koondab oma vägesid Ida-Ukrainasse, kus elab palju separatiste. Tõenäoliselt püütakse 9. maiks just seal saavutada mingisugunegi võit, et seda Venemaa iga-aastasel võidupüha paraadil Moskvas tähistada, kirjutab Daily Mail.

Ukraina süüdistab Venemaad sõjakuritegudes

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi rääkis möödunud teisipäeval pealinna Kiievi lähistel Butša linnas aset leidnud veresaunast, mille käigus taanduvad Vene sõdurid hukkasid arvukalt tsiviilelanikke, ja ütles, et rahvusvaheline kogukond käsitleb seda genotsiidina.

«Need on sõjaroimad ning kogu maailm käsitleb neid kui genotsiidi,» sõnas Zelenskõi visiidil Butšasse, mis vallutati mõne päeva eest Vene väeüksustelt tagasi.

Ukraina sõdurid avastasid linnatänavailt kümneid surnukehi, kellest osal olid käed selja taha seotud ja kelle surma asjaolud viitasid hukkamisele.

Vene väed tungisid Ukrainasse 24. veebruaril ja üritasid riiki välksõjaga vallutada. Sõda on nüüdseks kestnud üle ühe kuu, kuid ukrainlased on seni lääne abiga vastu pidanud ja osast paikadest Vene väed välja löönud.

Ukrainast on põgenenud teistesse riikidesse üle nelja miljoni inimese, veel kuus miljonit on Ukraina-sisesed põgenikud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles